Naslovna Info Gradiška Raslojavanje SDS-a u Gradiški

Raslojavanje SDS-a u Gradiški

Bojan Blagojević, predsednik OO kaže da je Ivaštaninova kandidatura naknadno verifikovana „nakon ispravke proceduralne greške na koju je ukazao CIK BiH“.

-Veoma smo obradovani što je Ivaštanin prihvatio našu ponudu. On će nesumnjivo u kombinaciji sa mladima iz naše partije obezbediti dobar izborni rezultat – kazao je Blagojević „EuroBlicu“. Kandidaturu za poslanika u NS RS u ime SNS-a potvrdio je našoj redakciji i Nebojša Ivaštanin rekavši da „veoma ceni poziv koji je dobio“.

-Procenio sam, nakon kosultacija sa prijateljima i stranačkim istomišljenicima sa kojima sam davnih godina formirao SDS, da molbu SNS-a trebam prihvatiti. Jasno je svima da više nisam potreban stranci koju sam osnivao – kazao je Ivaštanin naglašavajući da ga sada motiviše „partitotski stav i progres kojeg u Srbiji promoviše njegova nova partija“.

Ključno pitanje u političkim kuloarima u Gradiški, nakon ovog političkog transfera je nesumnjivo Ivaštaninov odnos sa SDS-om.

-Imao sam nesreću  da su me u mojoj „izvornoj partiji“ shvatili kao konkurenciju, od opštinskog do republičkog nivoa. Logično je bilo očekivati, posle povratka iz Rusije, moj dodatni doprinos SDS-u ali to nikoga nije interesovalo – naveo je Ivaštanin u izjavi našoj redakciji tumačeći to direktnim pokušajem njegovog eliminisanja iz političkog života.

Đorđe Krćmar, predsednik OO SDS-a nije bio suviše govorljiv u iznošenju stranačkog stava nakon kandidature Nebojše Ivaštanina na listi SNS-a. On je rekao da to u stranci nisu razmatrali. Uzdržan ali i zatečen našim pitanjem bio je i Slavko Dunjić, kandidat SDS-a za poslanika u NS RS i jedan od čelnika ove stranke.

-To mi je prva informacija. Zaista sam iznenađen, nemam komentar dok se ne raspitam o ovome – kazao nam je Dunjić. U političkim kuloarima u Gradiški, gde je ova tema zasenila sve ostale, smatraju da će najveću štetu imati SDS jer će Nebojšu Ivaštanina, čiji je politički kapacitet neupitan, slediti osnivači SDS-a i ratni prvoborci.

Odbio nezavisnu kandidaturu

Ivaštan je rekao našoj redakciji da su ga kolege iz SDS-a, prvenstveno osnivači nagovarale da se angažuje kao nezavisni kandidat za poslanika ali je on to odbio. Smatrao je, kaže, da bi to moglo biti protumačeno kao borba za vlast, što on nije želeo.

                                                                            EUROBLIC