Naslovna Info Gradiška “PUTEVI” ISPUNILI OBEĆANJE: Rekonstruisana opasna dionica puta u Čatrnji

“PUTEVI” ISPUNILI OBEĆANJE: Rekonstruisana opasna dionica puta u Čatrnji

GRADIŠKA – Dionica od nekoliko stotina metara puta u Čatrnji kod Gradiške, gdje su posljednjih godina učestale saobraćajne nezgode sa poginulim i povrijeđenim putnicima, rekonstruisana je u rekordnom roku.

Zamijenjena je oštećena asfaltna traka puta, postavljena zaštitna ograda, postavljeni znakovi upozorenja i ograničenja, te uređene bankine.

Sada je preglednost mnogo bolja, a mogućnosti saobraćajnih nezgoda bitno smanjene.

Time je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“, u rekordnom roku, najvećim dijelom ispunilo obećanje koje je za portal Srpskainfo u Gradiški dao Nenad Nešić, direktor ovog preduzeća.

To je bitno poboljšalo bezbjednost vozača, ali i pješaka. Nakon ove intervencije, jedino je uzak most na Jablanici i dalje crna tačka ove dionice magistralnog puta Gradiška – Kozarska Dubica.

– Renovirana dionica u blizini nadvožnjaka u Čatrnji sada je neuporedivo bezbjednija za mnoge putnike. Za konačno rješenje potrebno je proširenje mosta i postavljanje rasvjete. Takođe je pozitivna najava izgradnje pješačke staze od Čatrnje do Krajčinovaca dužine dva kilometra, zbog bezbjednosti djece i ostalih pješaka – kažu mještani Čatrnje i Vrbaške.

Podsjećamo, na ovom području u najvećoj opasnosti su učenici mjesne osnovne škole koji putuju preko njiva i kanala zato što nisu bezbjedni na putu opterećenom mnogim teretnim i putničkim vozilima.