Naslovna Info Gradiška Puštena novoasfaltirana dionica puta u Srednjoj Jurkovici

Puštena novoasfaltirana dionica puta u Srednjoj Jurkovici

GRADIŠKA – Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić danas je svečano pustio u upotrebu novoasfaltiranu dionicu puta u mjesnoj zajednici Srednja Jurkovica, dužine 1.000 metara, u čiju izgradnju je uloženo 80.000 KM.

Načelnik Adžić rekao je da je novoasfaltirana dionica puta, koja povezuje Srednju Jurkovicu sa Trnovcem i osnovnom školom u Turjaku, veoma značajna za mještane i saobraćanje školskih autobusa.

-Željeli smo da započnemo asfaltiranje ove putne komunikacije koja je duga oko četiri kilometra. Sada smo zajedno sa mještanima uradili jedan kilometar, u skladu sa našim mogućnostima i planom ulaganja sredstava od korišćenja šuma i šumskih sortimenata za ovu godinu – istakao je Adžić.

On je naglasio da je cilj lokalne uprave da ljudi ostanu da žive na selima i svojim poljoprivrednim gazdinstvima, a da za vrlo kratko vrijeme dobrim putnim komunikacijama mogu da stignu u Gradišku i Banjaluku.

Predsjednik Mjesne zajednice Srednja Jurkovica Dragoljub Bajić zahvalio je lokalnoj upravi i načelniku Adžiću koji su odlučili da se počne sa asfaltiranjem puta prema Turjaku, na čijoj izgradnji su mještani dugo godina insistirali.

Mještanin Jurkovice Predrag LJubičić, koji je i odbornik u Skupštini opštine Gradiška, naveo je da je ovaj put veoma značajan za opstanak osnovne škole u Turjaku, koju pohađa 11 učenika iz Srednje Jurkovice.