Naslovna Sport Ostali sportovi PRVENSTVO BiH: ”Niten” osvojio šest medalja, zlato za žensku ekipu u katama...

PRVENSTVO BiH: ”Niten” osvojio šest medalja, zlato za žensku ekipu u katama (FOTO)

GRADIŠKA – Proteklog vikenda u Modriči je održano karate Prvenstvo Bosne i Hercegovine za kadete, juniore i mlađe seniore do 21 godine u borbama pojedinačno i katama pojedinačno i ekipno.

Takmičari Kluba borilačkih vještina ”Niten” okitili su se sa šest medalja od toga: jednom zlatnom, tri srebrene i dvije bronzane.

Zlatnu medalju (prvakinje BIH) osvojila je ženska ekipa u katama mlađih seniorki U21 u sastavu Marija Zjajić, Ivana Šukalo i Jovana Subotić.

Srebrene medalje (viceprvaci BIH) pripale su: Milana Šukalo borbe mlađe seniorke +68kg, Đorđe Mališ borbe kadeti -63kg, muška ekipa u katama kadeti (juniori u sastavu) Nebojša Ratković, Boris Zagorac i Đorđe Šmitran.

Bronzane medalje: Boris Zagorac borbe juniori -55kg, ženska ekipa u katama kadetkinje (juniorke u sastavu) Jovana Subotić, Mihaela Ljubičić i Dajana Subotić.

”Konkurencija na samo Prvenstvu je bila paklena i pojedine kategorije su brojale i preko 50 takmičara. Po riječima trenera većine klubova državno prvenstvo za ovaj uzrast nikad nije bilo kvalitetnije do sada, a takmičari svih klubova su se borili za statuse reprezentativaca i mogućnost nastupa na međunarodnoj scenu. Na samom takmičenju učestvovala su 102 karate kluba sa 603 takmičara”, saopšteno je iz KBV ”Niten”.