Naslovna Sport Fudbal Prva pobjeda fudbalera Kozare pred domaćim navijačima

Prva pobjeda fudbalera Kozare pred domaćim navijačima

U utakmici 2. kola mtel: I lige  Republike Srpske FK Kozara (Gradiška) – FK Budućnost (Pilica) odigranoj u subotu na Gradskom stadionu Velimir Sombolac u Gradišci pred oko dvije stotine gledalaca fudbaleri Kozare slavili su golovima Malbašić Aleksandra, Lolić Draška i Šikanjić Milana sa 3-0.

Već u prvoj minuti igrači Budućnosti prave odličnu kontru, ali Radovanovićev lob Glišića završava preko gola. Samo minut kasnije opet Budućnost ima šansu, Alempić šutira pored gola Kozare. Ipak, brzo fudbaleri Kozare zaustavljaju pokušaj iznenađenja gostiju iz Pilica i sam dva minuta kasnije Veljkić Đorđe upšljava Šikanjića na ivici šesnaesterca, ali je golman Budućnosti Radić brži. U 11. minuti Ponovo Veljkić centrira, Šikanjić pokušava glavom, ali je Radić siguran. Minut kasnije, naizglednija šansa za goste, nakon kontre šutira Radovanović, ali mladi golman Kozare Glišić brani, lopta se odbija do Alempića, ali je Glišić i ovaj put pobjednik i zaustavlja njegov šut. Sve više raste Kozarin pritisak ka golu gostiju, Redaju se korneri i slobodni udarci, ali je odbrana Budućnosti na mjestu. U 23.  minuti Lolić pravi slalom po šesnaestercu gostiju, nalazi Šikanjića, ali njegov šut iz neposredne blizine brani danas najbolji pojedinac u redovima gostiju Radić, koji u 30. minuti fantastično brani Lolićev volej sa nekih petnaestak metara iskosa. U 40. minuti Malbašić izvodi slobodini  udarac, ali je Radić i ovaj put sačuvao svoju mrežu i na poluvrijeme se odlazi bez promjene rezultata.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Veljkić Đorđe šutira sa ruba šesnaesterca, ali njegova lopta odlazi pored gola. Napadaju fudbaleri Kozare i trud se najzad isplatio u 54. minuti. Šikanjić upošljava Malbašića koji jako šutira sa ruba šesnaesterca i pogađa mrežu gostiju za vođstvo Kozare od 1-0. I nakon vođstva, ne prestaju napadi Kozare. Lolić pokušava, ali Radić izbacuje u korner. U 64. minuti pokušava i Šikanjić varkom iz neposredne blizine nakon dodavanja Lolića, ali lopta odlazi tik pored stative. U 66. minuti Šikanjić upošljava Lolića koji jako šutira i dovodi Kozaru u vođstvo 2-0. Pitanje pobjednika je rješeno, ali Kozara i dalje napada. Nekoliko šansi propušta Šikanjić, da bi u sudijskoj nadoknadi i on se upisao u strelca, pogodivši mrežu Budućnosti za konačnih 3-0.

Sljedeće subote 28. 8. 2021. godine na rasporedu su utakmice 3. kola mtel: I lige Republike Srpske. Fudbaleri Kozare će put Istočnog Sarajeva gdje će im domaćin biti ekipa Slavije. Utakmica počinje u 17. 30.

FK Kozara (Gradiška): Glišić P., Veljkić S., Bobić L., Hamzić A., Lolić D. (od 86. min. Pepić D.), Malbašić A., Govedarica  S. (od 78. min. Đurić L.), Kremenović B. (od 70. min. Batanović Dž.), Runić N., Veljkić Đ. (od 73. min. Matić B.), Šikanjić M., trener Žerić N., nisu igrali: Modić S., Ljepojević L., Pejić S., Malbašić M.,

FK Budućnost (Pilica): Radić S., Radić P., Krezović D., Alempić N., Lukić R., Stevanović V. (od 9. min. Krajšumović D.), Radovanović M., Lazarević I., Milovanović M., Ivanović V., Simić B. (od 67. min. Stuparević R.), trener: Stanković S., nisu igrali: Simić J., ) Batanović O., Marković D., Mitrović V.

Izvor: fkkozara.org / RIRO