Naslovna Info Gradiška Prostor oko gradiškog Kulturnog centra i ove godine cvjetna oaza (FOTO)

Prostor oko gradiškog Kulturnog centra i ove godine cvjetna oaza (FOTO)

GRADIŠKA – Posljednjeg dana aprila, udruženim snagama, svi zaposleni u JU“ Kulturni centar“ zajedno sa direktorom Željkom Blagojevićem, zasadili su oko 4000 sadnica cvijeće i ukrasnog bilja,čime su na najljepši način ukrasili prostor oko ove ustanove.

Predivno cvijeće i ove godine na najljepši način oplemenilo je gradiški hram kulture, čija okolina je za jedan dan postala najljepša cvjetna oaza grada na Savi.

Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević istakao je da već tredicionalno, drugu godinu svi zaposleni u ovoj ustanovi učestvuju u proljećnom uređenju i sadnji cvijeća, kako bi dali svoj doprinos i uljepšali ovaj dio grada na zadovoljstvo svih Gradiščana.

-Ovo je skroman doprinos kulture, mali dar Kulturnog centra u šarenilu i cvijeću, u aktuelnoji teškoj situaciju, kada nam svima treba više ljepote, kako za oči, tako i za dušu, istakao je Blagojević.

Takođe, Blagojević je naglasio da se svi zaposleni tokom sadnje cvijeća pridržavli propisanih mjera zaštite, koristeći zaštitne maske i rukavice uz socijalnu distancu.

Blagojević je ovom prilikom, podsjetio da je u toku Festival poezije i proze „Gradiško proljeće 2020“ za učenike osnovnih i srednjih škola, na koji kako kaže svakim danom pristiže sve više radova.

-Na naš Konkurs, koji smo pokrenuli putem medija i društvenih mreža 21. marta, do sada je pristiglo preko stotinu dječijih radova. Riječ je o izvanrednim radovima. Naši školarcisu više nego inspirisani novonastalom situacijom i virusom Korona, ali nam pišu o proljeću, drugarstvu, ljubavi, porodici i mnogim drugim tememe, rekao je Blagojević.

Blagojević je iskoristio priliku da pozove djecu da i dalje pišu na konkurs „Gradško proljeće“, kao i da prate časove Škole kreativnog pisanja, koju vodi prof.dr Duško Pevulja svakog ponedjeljka putem zvanične FB stranice Kulturnog centra.

Podsjećamo Škola kreativnog pisanja, dio je Festivala „Gradiško proljeće“ u okviru koje profesor Pevulja daje smjernice i savjete svima koji žele da usavrše svoje pisanje i način izražavanja.

Blagojević je zaključio dai ove godine,uprkos vanrednoj situaciji i teškim okolnostima, zahvaljujući Kulturnom centru, Gradiška ima predivnu cvjetnu baštu, koja krasi grad kao i prethodnih nekolikogodina.