Naslovna Info Gradiška Proširen smještani kapacitet i obnovljeno igralište u vrtiću “Cipelići” na Senjaku

Proširen smještani kapacitet i obnovljeno igralište u vrtiću “Cipelići” na Senjaku

GRADIŠKA – Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić posjetio je danas Javnu prnjdškolsku ustanovu za obrazovanje djece „Lepa Radić“ Gradiška /vrtić „Cipelići“ na Senjaku/ u kojoj su prošireni kapaciteti za smještaj djece i obnovljeno dječije igralište.

-Cilj lokalne uprave je da u saradnji sa JPU “Lepa Radić” stvori bolje uslove za smještaj djece. Početkom sljedeće godine pristupićemo izradi projektno-tehničke dokumentacije zanizgradnju novog vetića u naselju Brestovčina i time bi se rasteretili postojeći smještajni kapaciteti – naveo je Adžić.

Direktorica JPU “Lepa Radić” Suzana Ivaštanin da je u novu prostoriju smješteno 25 djece i time smanjenja lista čekanja.

Ona je navela da zahvaljujući Zavičajnom muzeju obnovljenomi dječije igralište u vrtiću “Cipelići” na Senjaku.

Direktor Zavičajnog muzeja Bojan Vujinović rekao je da je dječije igralište obnovljeno zahvaljujući akciji “Atelje na otvorenome” koje je organizovao muzej uz saradnju sa Udruženjem likovnih umjetnika opštine Gradiška.

U JPU “Lepa Radić”, u tri objekta “Pčelice”, “Leptirići” i “Cipelići smješteno je 370 djece.

Akciju je podržao kabinet Načelnika Opštine, Odjeljenje za društvene djelatnosti, JU Kulturni centar, Staro mjesto, Tropic, PVA group, te mnogi drugi sponzori.