Naslovna Info Promovisana knjiga “Raskršća pravde i socijaldemokratije” autora Milana Ljepojevića

Promovisana knjiga “Raskršća pravde i socijaldemokratije” autora Milana Ljepojevića

GRADIŠKA – Promocija sedme knjige “Raskršća pravde i socijaldemokratije” autora Milana Ljepojevića, večeras je promovisana u Kulturnom centru Gradiška, knjiga koja govori pojmu, tradiciji i vrijednosti socijaldemokratije koja je preuzeta od Francuske buržoaske revolucije.

Ljepojević je naveo da osnovni motiv ove knjige elaboriranje i analiza pojmova, kao što su sloboda, pravda, jednakost i solidarnost, koje su sve vrijednosti Francuske buržoaske revolucije, a koju je preuzela socijaldemokratija.

-Socijaldemokratija i socijaldemokratske vrijednosti obilježile su gotovo četiri decenije poslije Drugog svjetskog rata Evropu i to je sigurno period najvećeg ekonomskog rasta i najvišeg standarda građana – rekao je Ljepojević koji je dodao da socijaldemokratija je u poslijednje vrijeme došla u krizu i zato je naslov ove moje knjige “Raskršča pravde i socijaldemokratije”, ali te vrijednosti nisu nestale.

Ljepojević je podjetio da je socijaldemokratija po treći put pobjedila u Republici Srpskoj, odnosno Savez nezavisnih socijaldemokrata.

-Jedino što je sigurno jeste da na raskršću nije Savez nezavisnih socijaledemokrata koji ima jasnu nacionalnu viziju i socijalnu politiku – rekao je Ljepojević.

Recenzent prof. dr Nenad Suzić rekao je da je ova knjiga nedostaje našoj savremenoj akademskoj i mediskoj sceni, naime nama nedostaje prava spoznaja i šta je pravo značenje socijaldemokratije.

-Imamo literature koja nam je nedostajala, iako sam ja sugerisao autoru, da iduću kad bude radio da još doda akademske standard koje bih mogao preporučiti studentima. Ova knjiga zadire u suštinske probleme socijaldemokratije i doprinose, ali govori i o dostignućima – rekao je Suzić.

Knjiga “Raskršća pravde i socijaldemokratije” govori o društvenim procesima jednog društva kao što su Republika Srpska i BiH, gdje je svakome svašta dozvoljeno da govori bez ikakve odgovornosti.

Izdavač knjige je Izdavačka kuća “Besjeda” iz Banjaluke.