Naslovna Kultura Promovisan časopis o kulturi i umjetnosti Gradiške „Gradiška – moj grad“

Promovisan časopis o kulturi i umjetnosti Gradiške „Gradiška – moj grad“

Prvi broj časopisa o kulturi i umjetnosti Gradiške „Gradiška – moj grad“, predstavljen je danas u galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci.

Izdavač časopisa je Centralno kulturno-umjetničkog društvo „Lepa Radić“ Gradiška, a predsjednik ovog društva, Davor Simišić, koji je i urednik časopisa, rekao je da je cilj izdavanja časopisa da se u njemu objedine godišnji izvještaji društava, udruženja i ustanova koje se bave kulturom i umjetnosti na području opštine Gradiška.

„U Gradišci postoje brojna društva i ustanove koje se bave kulturom i umjetnosti, koja tokom godine imaju veliki broj aktivnosti, a koja nekada ostanu medijski nepropraćene i nezabilježene. Ovaj časopis je idealan medij u kojem će ostati zabilježene sve te aktivnosti i tako ostati trajno u bibliotekama i ličnim biliotekama i svjedočiti šta se to u kulturi i umjetnosti radilo na području opštine Gradiška“, istakao je Simišić. On je dodao da je časopis objavljen u saradnji sa udruženjima i ustanovama te da će biti ponuđen građanima kao besplatan primjerak i biti preteča nove sradanje kulturnih udruženja i ustanova. Simišić je naveo da je planirano da ovaj časopis izlazi jednom godišnje, nakon februara, kada se završe izvještaji udruženje i ustanova i sumiraju rezultati iz prethodne godine.

Direktor „Narodnodne biblioteke“ Gradiška, Snježana Miljković, istakla je da će ovaj časopis dati priliku čitaocma da pronađu sve ono što se u proteklim godinama dešavalo u kulturi i umjetnosti na području opštine Gradiška.

U prvom broju časopisa o kulturi i umjetnosti „Gradiška –moj grad“ objevljeni su članci o javnim ustanovama „Narodnoj bibliotekci“ i „Zavičajnom muzeju“, Javnom preduzeću „Radio Gradiška“, Društvu književnika Gradiška, Plesnom studiju „Dens step“, Centralnom kulturnom-umjetničkom društvu „Lapa Radić“, Omladinskom kulturno-umjetničkom društvu „Petar Kočić“ Nova Topola i kulturno umjetničkim društvima „Dukati“ Laminci, „Behar“ Dubrave, „Mirkovo kolo“ Vrbaška i „Potkozarje“ Mašići.

Radio Gradiška