Naslovna Kultura Knjige PROMOCIJA KNJIGE : “Himerina krv” – roman o Dučiću

PROMOCIJA KNJIGE : “Himerina krv” – roman o Dučiću

Kulturni centar Gradiška Vas poziva na predstavljanje knjige

“Himerina krv” – roman o Dučiću

Subota, 23.01.2021. u 19 časova

Mala sala

„Jovan Dučić je sumnjao da Francuzi mogu razumeti Dostojevskog. Po njihovom mišljenju život je sam po sebi previše komplikovan. Uloga našeg duha je da ga pojednostavljuje i sređuje, a ne da ga dodatno komplikuje. U svom novom romanu o Dučiću, Slaviša Pavlović pokazuje da je zapravo kompleksnost izvor trajnog interesovanja za pesnika i njegovo delo.“ Vladimir Pištalo

„Malo je onih koji nisu čuli za Jovana Dučića. Nije malo ni onih koji ne znaju ništa o njegovoj biografiji. Slaviša Pavlović je svojim novim romanom, na način dostojan onog što je vredno u srpskoj književnoj tradiciji, uspeo da osvetli jedan aspekt ličnosti najvećeg ljubavnika među srpskim pesnicima i najvećeg pesnika među srpskim ljubavnicima.“ Vladimir Kecmanović

Slaviša Pavlović (1982) pisac, pesnik i novinar.
Objavio je romane Zavet (2010), Nema šanse da ne uspem (2012) i zbirku poezije Osvit večnosti (2014).
Njegov roman Zavet heroja objavljen je na ruskom jeziku povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata u Ruskoj Federaciji. Predgovor za ovo izdanje napisao je Sergej Nariškin, predsednik Državne dume Rusije.
Na poziv Ruskog istorijskog društva i Asocijacije „Francusko–ruski dijalog“ učestvovao je na više međunarodnih naučno-istorijskih skupova posvećenih Prvom svetskom ratu.
Urednik je magazina Vodič za život.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.