Naslovna Info Gradiška Projekat iNnovanet zaživio u praksi

Projekat iNnovanet zaživio u praksi

U periodu 19. do 21.04.2022. godine, u prostorijama JU“Tehnička škola“ Gradiška održana je obuka iz mehatronike koja je namijenjena partnerima u projektu iNnovaNet – IPNG-Industrijski park Nova Gradiška i korisnicima u projektu ,osoblju Tehničke škole iz Gradiške, Mješovite srednje industrijske škole u Zenici, Gimnaziji iz Podgorice i Prve stručne srednje škole iz Nikšića.

Za realizaciju obuke, angažovan je stručnjak Mihajlo Stojčić, profesor sa Mašinskog fakulteta u Banjaluci.

Polaznci su imali priliku da kroz trodnevnu praktičnu obuku savladaju razne tehnike kao što su:  Pneumatsko i elektropneumatsko upravljanje korištenjem programa FluidSim i praktična realizacija, Pneumatsko upravljanja pomoću PLC,  Daljinsko pneumatsko upravljanje i slično.

Obuka se ralizuje kao trening trenera, odnosno obučeno osoblje će u narednom periodu držati obuke nezaposlenim licima, studentima, učenicima i zaposlenicima MSP-a.

Obuka iz mehatronike je jedna od aktivnosti koja se sprovodi u okviru projekta iNnovaNet, čiji je opšti cilj povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u regiji, stvaranjem povoljnog poslovnog okruženja, razvojem infrastrukture za podršku poslovanju i poboljšanjem stepena znanja sadašnjih i budućih preduzetnika, studenata i zaposlenih.

Projekat se sufinansira sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije, a partneri na projektu su Zenička razvojna agencija ZEDA d.o.o., koja je ujedno i vodeći aplilkant, Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., Inovaciono  preduzetnički centar Tehnopolis i Grad Gradiška.

Autor: B.Grgić