Naslovna Info Gradiška Program povodom Dana opštine Gradiška

Program povodom Dana opštine Gradiška

Svečana akademija povodom Dana opštine biće održana u subotu 23. aprila u velikoj sali Kulturnog centra u 19 časova. Na Dan opštine, 24. aprila, biže položeni vijenci i cvijeće na spomen-obilježja u gradskom parku u 9 časova, dok će u 9 časova i 30 minuta u Zavičajnom muzeju biti otvorena izložba ”Arheološka baština Gradiške’’.

Festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine  ’’Zdravofest 2015.’’ biće održan u nedjelju 24. aprila u gradskom parku sa početkom u 10 časova. Nakon svečanog otvaranja, predviđeno je gastro takmičenje lovaca i ribolovaca, gastro izložba zdrave hrane, promocija  domaćih rakija, vina i sokova i pčelinjih proizvoda i drugih eko proizvoda, prigodan kulturno-umjetnički program, izložba etno radova i suvenira, kao i izložba cvijeća i cvjetnih aranžmana.

Udruženje likovnih umjetnika Gradiška priprediće izložbu 4.maja u Kulturnom centru u 20 časova.

Na Dan pobjede nad fašizmom, 9. maja, biće položeni vijenci i cvjeće na spomen-obilježja u Gradišci, Novoj Topoli i u Gornjim Podgradcima u 10 časova,  čime zvanično završava program obilježavanja Dana opštine i Dana pobjede nad fašizmom u Gradišci.

Screenshot_2016-04-20-09-36-49-1

Radio Gradiška