Naslovna Info Gradiška Probna plovidba Savom prošla u znaku slova „v“ (FOTO)

Probna plovidba Savom prošla u znaku slova „v“ (FOTO)

GRADIŠKA – Turističke vožnje rijekom Savom mogu početi. Probna plovidba luksuznim brodićem „Kojot 2“ od mosta u Gradišci uzvodno do takozvane sušare na Obradovcu zadovoljila je stroge kriterijume njenih putnika.

Zanimljivo je da je prvo ukrcavanje, iako je riječ o probnoj vožnji, bilo na slovo „V“. Na luksuznom brodiću „Kojot 2“ bili su redom Vujinović, Vujanović, Vujinić, Vujić, Vuković i Vidačić. Maksimalne ocjene kapetanima Zoranu Vidačiću Jazi i Strahinji Vujanoviću dali su gradski menadžer Bojan Vujinović, direktor  Sportskog centra „Arena“ Miloš Vujinić, prvi čovjek Kulturnog centra Gradiška Miroslav Vuković i snimatelj Milan Vujić.

– Izgradili smo pristanište od stotinjak kvadrata koje će biti baza za sve rute. Osim porodičnih i grupnih vožnji na ovom brodićima moguće je organizovati i momačke i djevojačke večeri, prosidbe, razne izlete i vožnje koje bi trajale oko dva časa. Velika su interesovanja građana za ove ponude, na nama je da nakon probnog perioda ocijenimo da li da idemo u proširenje ponude i samih kapaciteta plovila – rekao je gradski menadžer Bojan Vujinović.

Strahinja Vujanović i Zoran Vidačić Jazo, vlasnici i kapetani brodića. kažu da je Sava veoma interesantna za uživanje, razgledanje i plovidbu.

– Lani u oktobru smo organizovali promotivnu vožnju. Naišli smo na podršku gradskih vlasti i turističkih djelatnika i to je pun pogodak. Imamo još posla do prve redovne vožnje. Moramo pokositi travu na ovom dijelu obale, oprati kej i urediti samo pristanište. Imamo šta ponuditi. Za početak smo najavili plovidbe uzvodno do ušća Jablanice u Savu, neposredno iza novog mosta i nizvodno do „Kajak kluba“ – rekao je Vujanović.

On je istakao da su moguće i duže plovidbe, čak i do Orahove uzvodno i nizvodno do ušća Vrbasa u Savu. U planu je da plovidba Savom potraje u periodu od aprila do oktobra. U akciju se mogu uključiti i ostali vlasnici brodića i barki koji ispunjavaju određene uslove.

Zoran Vidačić Jazo, veliki zaljubljenik u Savu, zadužen je za turističke vožnje.

– „Kojot 1“ može primiti trideset putnika, „Kojot 2“ je malo luksuzniji model i može primiti do deset putnika. Idemo sa popularnim cijenama. Najjeftinija karta je pet konvertibilnih maraka. Uživati oko dva časa na Savi je nešto što se prepričava – rekao je Vidačić.

Autor: B. Grgić / MojaSrpska.info