Naslovna Info Gradiška Problemi zbog ležećih policajaca u Gradiški Komunalije dovele do političkog konflikta

Problemi zbog ležećih policajaca u Gradiški Komunalije dovele do političkog konflikta

Oni tvrde da su bez prihvatljivog opravdanja uklonjene dve ove prepreke na glavnoj ulici u njihovom mestu, udaljenom kilometar od centra grada. Time je opasnost za pešake a posebno decu znatno uvećana.

Mesni imam Armin Duvnjak kaže da su građevinari po nalogu Opštine uklonili ležeće policajce postavljene, na insistiranje stanovništva u Obradovcu, samo nekoliko meseci ranije.

-Ovde vozači ne poštuju ograničenja. Zahtevali smo da se onemogući brza vožnja, pribavili projekat za vertikalne prepreke i uspeli ubediti Opštinu da to dovede do kraja. Kada smo poverovali da je problem konačno rešen, oni su bez najave to pogrebali – požalio se Duvnjak. On navodi da je o tome razgovarao sa više opštinskih čelnika koji su obećali da će ponovo postaviti „ležeće policajce“ od gume umesto demontiranih asfalnih ali od toga još uvek nema ništa.

Njegov revolt dele i drugi sagovornici „EuroBlica“ u ovom prigradskom naselju Gradiške. Naglašavaju da brinu za decu te insistiraju na češćoj i rigoroznijoj kontroli vozača od strane policije.

Ovaj naizgled bezazlen slučaj dobio je i političke konotacije te preti da poremeti međustranačke odnose u vladajućoj strukturi u Gradiški.

U Stranci za BiH podsećaju da su oni u kampanji za lokalne izbore indirektno podržavali sadašnju lokalnu vlast ali su iznevereni.

-Nadali smo se da će promene doneti napredak u našoj sredini. Ne može se poreći naš konstruktivan uticaj i na izbor sadašnjeg načelnika Zorana Latinovića. Od svega dobili smo dva ležeća policajca u Obradovcu ali su i njih uklonili – požalili su se našoj redakciji u Stranci za BiH.

Međutim, u Opštini Gradiška smatraju da je pogrešno ovaj problem stavljati u kontekst politike. Slobodan Vidović, načelnik Odelenja za urbanizam objašnjava da su „ležeći policajci bili previsoki te da će u Obradovcu kao i na još sedam lokacija u gradu biti postavljene vibracione trake“.

ATF: Putnici glavama lupali šajbe

U Obradovcu prepričavaju da su, navodno zbog previsokih prepreka mnogi vozači negodovali jer su prelazeći preko njih glavama lupali šajbe svojih automobila. Na to mesto sada podsećaju samo saobraćajni znakovi koji nisu uklonjeni.

EuroBlic