Naslovna Info Gradiška PROBLEM DIVLJE DEPONIJE: Smeće zatrpalo Lužane

PROBLEM DIVLJE DEPONIJE: Smeće zatrpalo Lužane

GRADIŠKA – Na području opštine Gradiška sve je više divljih deponija, a nelegalno odlaganje otpada posebno je uzelo maha na napuštenim parcelama.

Na putu prema naselju Lužani nalazi se divlja deponija. Ona predstavlja ruglo i opasnost za okolinu, posebno za stanovnike tog kraja koji svakodnevno moraju gledati veliku količinu otpada pored puta koji se naslanja na autoput Gradiška – Banjaluka.

Na ovaj problem su, panično našem portalu ukazali mještani Čatrnje i Lužana i susjednih sela, posebno zabrinuti jer se ovaj gorući problem ne rješava a nesavjesni građani bez imalo straha svakodnevno bacaju smeće.

-Ovde se baca svakojaki otpad, bez bilo kakve odgovornosti i obzira prema stanovništvu koje živi u Lužanima. Putem se ne može proći od smeća – kažu mještani.

Divlje deponije do skora su predstavljale problem i stanovnicima Nove Topole, koje su narušavale izgled ovog mjesta na raskršću puteva. Reagovali su u KP “Gradska čistoća” koji su očistili divlje deponije u ovom naselju te postavili dodatni broj kontejnera.

U Opštinskoj upravi Gradiška kažu da bez saradnje građana teško mogu stati u kraj ovom problemu i pored rada nadležnih službi.

Foto: Gorica Zrnić