Naslovna Sport Privode se kraju radovi na izgradnji terena sa vještačkom travom (FOTO/VIDEO)

Privode se kraju radovi na izgradnji terena sa vještačkom travom (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Predstavnici Grada Gradiška, Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske obišli su danas pomoćni teren sa vještačkom travom koji se gradi pored gradskog stadiona u Gradišci.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da  je Grad Gradiška u izgradnju terena uložila oko 420.000KM. On je istakao da će ovaj teren značiti mnogo za razvoj fudbalskog sporta na području Gradiške gdje su trenutno aktivna 73 fudbalska kluba.

Adžić je istakao da se privodi kraju izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju gradskog fudbalskog stadiona kako bi se stvorila mogućnost da Gradiška postane centar za razvoj omladinsklih fudbalskih selekcija i izrastanje fudbalskih talenata.

On je dodao da je u okviru rekonstrukcije stadiona u planu i izgradnja hotela i hostela.

Izvršni direktor za administraciju Fudbalskog saveza BiH Nihad Hodžić rekao je da je Fudbalski savez BiH u saradnji sa UEFA-om pokrenuo projekat izgradnje terena sa vještačkom travom u 15 lokalnih zajednica u BiH u vrijednosti 2 miliona evra.

On je istakao da su predstavnici Grada Gradiška u teren uložili mnogo više u odnosu na druge zajednice jer su ogradili teren, postavili instalacije za drenažu, rasvjetu i slično.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković rekao je da je Gradiška primjer dobre prakse i pokazatelj onoga šta će Savez raditi u budućnosti. “Mi smo u fazi izrade Strategije razvoja fudbala u Republici Srpskoj za naredne četiri godine u kojoj će svoje mjesto imati ovakvi infrastrukturni projekti” rekao je Zeljković. On je dodao da Fudbalski savez Srpske planira da do proljeća naredne godine postavi teren sa vještačkom travom u Novoj Topoli.

Predsjednik Fudbalskog kluba “Kozara” Milenko Pavlović rekao je da se izgradnjom ovog terena i sportske dvorane, a kasnije i rekonstrukcijom stadiona zaokružuje sportski kompleks u Gradišci na dobrobit svih sportista.

Video:

Foto galerija:

Tekst: Radio Gradiška