Naslovna Info Prioritet – izgradnja mosta na Savi kod Gradiške

Prioritet – izgradnja mosta na Savi kod Gradiške

Banjaluka – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas u Banjaluci da je projekat izgradnje mosta na Savi kod Gradiške prioritet u infrastrukturi, te da će njegovim puštanjem u saobraćaj auto-put dobiti puni smisao.

“Republika Srpska je opredijeljena za izgradnju mreže auto-puteva i izgradnju mosta na Savi”, naglasio je Trninić u razgovoru sa zamjenikom šefa Delegacije EU u BiH Rencom Davidijem i njegovim saradnicima, tokom kojeg ih je informisao o aktivnostima na ovom projektu i izrazio optimizam da se krene u njegovu realizaciju.

Trninić je podsjetio da su pregovori za izgradnju ovog mosta počeli još 2004. godine.

Sastanku u resornom ministarstvu prisustvovali su i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatan Klokić i direktor preduzeća “Auto-putevi Republike Srpske” Dušan Topić, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Delegacija EU, koju je predvodio Davidi, obišla je jutros, prije sastanka, lokaciju u Čatrnji kod Gradiške, gdje će se graditi most na Savi, kao i lokaciju gdje je počela izgradnja graničnog prelaza.