Naslovna Info Gradiška Prikupljen novac za prvu operaciju Stefana Samardžije

Prikupljen novac za prvu operaciju Stefana Samardžije

U akciji za pomoć u liječenju Stefana Samardžije iz Gradiške do sada je prikupljeno oko 140.000 KM, što je dovoljno za prvu operaciju u Londonu i prateće troškove, rekao je danas dječakov otac Dragan Samardžija.

Samardžija je podsjetio da je Stefan rođen 5. novembra prošle godine sa teškom srčanom manom, kao i da je dugo boravio na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Samardžija kaže da je Stefanovo stanje relativno stabilno i da se pripremaju za odlazak u London, na operaciju koja je zakazana za 9. februar.

“Imamo uvjerenja ljekara da se njegov zdravstveni problem može uspješno riješiti”, rekao je Samardžija i dodao da će nakon operacije znati šta su dalji koraci u liječenju i koliko je sredstava utrošeno, o čemu će obavijestiti javnost.

On je zahvalio Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Novoj Topoli, koja je pokrenula akciju pod nazivom “Od srca za jedno malo srce”, kolegama, Fondaciji “Solidarnost”, Kulturnom centru Gadiška i svim medijima koji su podržali akciju.

“Uz pomoć sugrađana, radnih kolega, prijatelja u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i dijaspori uspjeli smo da prikupimo sredstva za operaciju, boravak u Londonu i sve troškove”, naveo je Samardžija na konferenciji za novinare u Kulturnom centru Gradiška.

Jelena Kukrić iz Osnovne škole “Petar Kočić” rekla je da su Stefanovi roditelji, Dragan i Marija, zaposleni u školi i da je kolektiv nakon Stefanovog rođenja i utvrđivanja dijagnoze odlučio da organizuje akciju pokretanjem “Fejsbuk” stranice, nakon čega je direktor animirao školske aktive, učenike i radnike da učestvuju.

Rukovodilac Fondacije “Solidarnost” Milovan Gagić rekao je da je Fondacija, koja djeluje u okviru opštinske Boračke organizacije, informisala Boračku organizaciju Republike Srpske koja se uključila i doprinijela realizaciji akcije.

“Fondacija je pokrenula i humanitarni broj 1412 koji je bio aktivan do 31. januara. Do 15. februara imaćemo tačnu informaciju koliko sredstava je prikupljeno pozivom na humanitarni broj i ta sredstva prebacićemo na Stefanov račun”, rekao je Gagić.

Direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević istakao je da je zahvaljujući ljudima dobrog srca akcija uspješno realizovana i dodao da je u Kulturnom centru u okviru ove akije organizovano 10 manifestacija.