Naslovna Info Gradiška PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE VJERSKIH ZAJEDNICA: Gradiška, poznata po vjerskoj toleranciji i saradnji

PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE VJERSKIH ZAJEDNICA: Gradiška, poznata po vjerskoj toleranciji i saradnji

GRADIŠKA – Gradiška je jedna od najboljih sredina međuvjerske saradnje, tolerancije i uzajamnog poštovanja svih konfesija u Gradišci, rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić na tradicionalnom prijemu za predstavnike crkvi i vjerske zajednice sa područja grada Gradiška.

On je naveo da Gradska uprava ima izuzetno dobru komunikaciju i odnose sa svima i da tokom godine razgovaraju o potrebama crkvi i vjerske zajednice i mogućnostima Gradske uprave.

„Različitosti čine našu snagu da gradimo i izgrađujemo Gradišku prema potrebama građana i vjernika“, naglasio je Adžić.

Župnik Tomislav Topić zahvalio je gradonačelniku na prijemu i istakao da je saradnja Gradske uprave i katoličke crkve veoma dobra.

„Ove godine smo imali pomoć u saniranju puta prema jednom katoličkom groblju koje je bilo zapušteno i koje smo nakon 40 godina očistili i održali misu“, rekao je Topić i dodao da  će iduće godine u Dolini obilježiti 100 godina od osnivanja župe.

Arhijerejski namjesnik gradiški protojerej stavrofor Gojko Slijepčević rekao je da su imali uobičajeni susret kod gradonačelnika na kraju kalendarske godine kako i priliči prazničnoj atmosferi.

„Mi svi ovdje predstavnici crkvi i vjerske zajednice koji smo na važnim dužnostima nastojimo da budemo odgovorni i da ono što radimo unaprijedimo, da iza sebe ostavimo određene rezultate i za grad Gradišku i buduće generacije koje dolaze“, rekao je Slijepčević.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Gradišci Zejnil Latifović rekao je da je zadovoljan svime što je do sada urađeno i saradnjom islamske zajednica sa gradonačelnikom i Gradskom upravom.

„Ovo je kontinuitet gdje iz godine u godinu pokušavamo da olakšamo zadatke koji se stavljaju pred nas, uradilo se puno i planira se još puno uraditi“, naveo je Latifović.