Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH Prevoznici obustavili blokadu prelaza

Prevoznici obustavili blokadu prelaza

Gradiška – Prevoznici iz Republike Srpske obustavili su danas oko 16 sati blokadu teretnog saobraćaja na graničnom prelazu u Gradišci.

Iako su dozvolili prijelaz terenim vozilima preko ovog graničnog prijelaza, koji je bio u blokadi od 12 sati, kažu da i dalje s kamionima ostaju u blizini tog prelaza.

Na gradiškom graničnom prelaze i carinskom terminalu danas su nezadovoljni prevoznici iz RS blokirali međunarodni saobraćaj za  kamione iz oba smjera.

Na kamionima su imali parole „Štrajk, licence RS moraju biti priznate”.

Oni su na taj način izrazili protest zbog primjene Pravilnika Ministarstava komunikacija i saobraćaja  BiH o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica koji je stupio na snagu početkom godine.

U BiH je od 1. januara ove godine na snazi Pravilnik o licenciranju za obavljanje međunarodnog transporta, kojim je nezadovoljno 3.000 prevoznika iz Republike Srpske i 600 prijevoznika iz Brčko Distrikta, jer nije omogućeno izdavanje licenci u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, odnosno da se posredstvom ovog ministarstva elektronskim putem šalje potrebna dokumentacija za izdavanje licenci u Ministarstvo komunikacija i transporta BiH.

Uspostavljen saobraćaj za teretna motorna vozila

Na graničnim prelazima Vraćenovići i Ilino brdo između Crne Gore i BiH ponovo je uspostvljen saobraćaj za teretna motorna vozila.

Saobraćaj za teretna vozila bio je obustvljen nekoliko časova zbog štrajka autoprevoznika u BiH, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Na navedenim graničnim prelazima saobraćaj je bio obustavljen danas od 12.00 časova do 15.00 časova.

Prevoznici iz Republike Srpske traže da se van snage stavi Pravilnik o licenciranju.

SRNA