Naslovna Info Hronika Prevario oca poginulog mladuća

Prevario oca poginulog mladuća

Gradiška – Dževad Numanagić iz Gradiške prijavio je policiji da ga je bivši policajac Tihomir Novković prevario za 3.000 maraka jer mu je obećao da će srediti odštetu zbog pogibije sine Jasmina.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je Numanagić 2. oktobra prijavio policiji prevaru i rekao da je 30. juna ove godine na Novkovićev račun u banci uplatio 3.000 maraka, a do podnošenja prijave nije isplaćena ošteta niti je vraćen novac.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Novković nazvao Numanagića i ubijedio ga da mu može pomoći oko odštete.

– Dževadu je sin Jasmin poginuo u maju 2011. godina kada se u Gradišci vozeći motocikl sudario sa drugim motociklistom Mirkom Radakom. Novković je to iskoristio da zaradi, pozvao je Dževada i rekao da mu može “srediti” da dobije odštetu – rekao je naš izvor. On je dodao da je Novković rekao Numanagiću da mora da na njegov račun uplati 3.000 maraka. Numanagić nije ni sumnjao da ga Novković pokušava prevariti i uplatio mu je novac.

Naš izvor je ispričao da je Novković radio kao policajac,  ali je prošle godine dobio otkaz. Poslije toga je počeo da radi u jednoj agenciji za obezbjeđenje, ali je i tu dobio otkaz.

Numanagić je u petak ispričao da ga cijeli život prati zla kob.

– Cijeli život sam na patnjama, izgubio sam suprugu, dva sina i sad me prevare. Tog čovjeka nisam poznavao, dok me nije pozvao i ponudio mi pomoć u vezi sa odštetom. On mi je tada rekao da imam pravo da naplatim osiguranje i da mi on može srediti da dobijem 30.000 maraka – ispričao je kroz suze Dževad Numanagić.

Vidjevši da mu na račun ne liježe novac, otišao je do Novkovićeve kuće ali tamo mu je on opet dao čvrsto obećanje da će mu pare biti “brzo” na računu.

– I tako dva i po mjeseca ništa, evo sada mi oni prijete da će me ubiti ako prijavim policiji. Ja sam spreman poginuti ali neću dozvoliti da me neko gazi nakon svih tragedija koje sam proživio – zaključio je Numanagić.