Naslovna Info Preskakanje konopca najbolja vježba za tijelo

Preskakanje konopca najbolja vježba za tijelo

Ovo je fenomenalna vježba za mršavljenje i oblikovanje tijela, a mnoge holivudske zvijezde i top-modeli koriste je kao kardiotrening.

Nema te osobe koju, kad je bila dijete, nije zabavljalo preskakanje konopca, pa zašto ne bismo taj način vježbanja koristili i sad kad smo odrasli.

Ovo je fenomenalna vježba za mršavljenje i oblikovanje tijela, a mnoge holivudske zvijezde i top-modeli koriste je kao kardiotrening. Nije uzalud.

Preskakanje konopca bolje je od trčanja jer je sigurnije za zglobove i koljena. Istovremeno se jačaju ruke i ramena, stomak, ali i srce. Cijelo tijelo je u pokretu, i što je najvažnije – ovo je jedna od najjeftinijih vježbi.

Međutim, preskakanje užeta nije tako lako kako se na prvi pogled čini. Kada pokušate prvi put, možda ćete se umoriti već nakon nekoliko minuta. Takođe, može biti frustrirajuće i ako zapinjete za konopac, što se na početku često dešava. Ali ne odustajte.

Zacrtajte sebi cilj da u prvih nekoliko dana ostvarite zadatak – preskačite uže 30 sekundi bez prestanka. Ovo je vježba na kojoj treba uporno raditi, ali kad je savladate, pred vama je garantovano period uspjeha.

I naravno, dobra linija.

 

Izvor: Kurir,

foto: screenshot youtube