Naslovna Info Hronika Preminula tri dana nakon sudara kod Gradiške

Preminula tri dana nakon sudara kod Gradiške

GRADIŠKA – Moja majka Mila Bijelić (54), koja je u nedjelju teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Novoj Topoli, kod Gradiške, preminula je u srijedu, rekla je za “Nezavisne” Andrea Bijelić, kćerka nastradale.

Njena majka teško je povrijeđena kada ju je, dok se biciklom kretala regionalnim putnim pravcem Nova Topola – Čatrnja, udarilo teretno vozilo sitroen, kojim je upravljao Aleksandar Subotić (28) iz Laminaca kog Gradiške.

“Moja majka je u nedjelju upućena u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluku, a u srijedu je preminula. Zadnja vijest u javnosti je bila da je ona teško povrijeđena, pa sam htjela da se nastavi ova priča, s obzirom na to da ju je udario mladić koji je tada imao oko 1,3 g/kg alkohola u krvi”, ispričala je Bijelićeva. Prema njenim riječima, dok je njena majka išla biciklom, vozilo joj je stiglo iza leđa i došlo je do udesa.

“Bila je velika brzina, a ja još nisam dobila informaciju kolika tačno, dok ne bude vještačenje”, rekla je Bijelićeva.

Prema njenim riječima, mladić koji je usmrtio njenu majku nije u pritvoru, ali nakon nesreće nije kontaktirao porodicu.

“Taj mladić me nije zvao, nije se intersovao za njeno stanje, a nije mi upućeno ni saučešće nakon što je moja majka preminula”, rekla je Bijelićeva, ističući da se radi o sinu lokalnog političara iz Gradiške.

Podsjećamo, Bijelićeva je nakon nesreće bila smještena u UKC RS u Kliniku za anesteziju i intezivno liječenje. Zadobila je tešku povredu glave i grudnog koša i bila je priključena na aparate na mehaničku ventilaciju, ali je nažalost podlegla.