Naslovna Kultura Premijera predstave “Otvarač za konzerve” Gradskog pozorišta Gradiška

Premijera predstave “Otvarač za konzerve” Gradskog pozorišta Gradiška

GRADIŠKA – U četvrtak 18. juna 2020. godine Gradsko pozorište Gradiška odigraće premijerno predstavu Otvarač za konzerve, francuskog pisca, reditelja i glumca Viktora Lanua, a u režiji poznatog hrvatskog glumca Stojana Matavulja.

Radi se o tragikomičnoj farsi u kojoj, nakon neodređene svjetske kataklizme, u skloništu, Lanu suprotstavlja dvojicu jedinih preživjelih: intelektualca i prostodušnog seljaka. Vidović će igrati ulogu dobroćudnog neobrazovnog čovjeka, dok će u ovoj, potpuno drugačijoj komediji, kakvu dosada gradiško pozorište nije radilo, ulogu intelektualca igrati glumac Admir Mešić.

Ovo je treća premijera Gradskog pozorišta u sezoni 2019/2020 i njom će biti zatvorena još jedna uspješna sezona našeg pozorišta.Ova predstava trebalo je premijerno biti izvedena 27. marta 2020. godine na Svjetski dan pozorišta, ali je zbog pandemije rad na njoj obustavljen, da bi bio nastavljen početkom juna.

Premijera predstave kao i reprize 19. i 26. juna, biće izvedene na otvorenom, na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja (Kafana Staro mjesto), i zbog trenutne situacije vezane za Korona virus, broj publike biće ograničen na 50 posjetilaca.

Sve predstave počinju u 21h, a ulaz je isključivo sa pozivnicama.