Naslovna Kultura Premijera predstave “Otvarač za konzerve” Gradskog pozorišta Gradiška (VIDEO)

Premijera predstave “Otvarač za konzerve” Gradskog pozorišta Gradiška (VIDEO)

GRADIŠKA – U srijedu 17. juna 2020. godine u 20 časova Gradsko pozorište Gradiška odigraće premijerno predstavu “Otvarač za konzerve”, francuskog pisca, reditelja i glumca Viktora Lanua, a u režiji poznatog hrvatskog glumca Stojana Matavulja.

Radi se o tragikomičnoj farsi u kojoj, nakon neodređene svjetske kataklizme, u skloništu, Lanu suprotstavlja dvojicu jedinih preživjelih: intelektualca i prostodušnog seljaka.

Vidović će igrati ulogu dobroćudnog neobrazovnog čovjeka, dok će u ovoj, potpuno drugačijoj komediji, kakvu dosada gradiško pozorište nije radilo, ulogu intelektualca igrati glumac Admir Mešić.

Ovo je treća premijera Gradskog pozorišta u sezoni 2019/2020 i njom će biti zatvorena još jedna uspješna sezona našeg pozorišta.

Premijera predstave kao i repriza u subotu 20. juna, biće izvedena u maloj sali Kulturnog centra u Gradišci, a zbog trenutne situacije vezane za Korona virus, broj publike biće ograničen na 50 posjetilaca.

Termin i mjesto igranja druge reprize predstave biće naknadno saopštena u skladu sa vremenskim prilikama i mjerama nadležnih povodom pandemije Korona virusa.