Naslovna Sport Ostali sportovi PREKO 400 TRKAČA PRIJAVLJENO ZA II GBT POLUMARATON U GRADIŠCI

PREKO 400 TRKAČA PRIJAVLJENO ZA II GBT POLUMARATON U GRADIŠCI

Drugi GBT Gradiški polumaraton, koji organizuje Atletsko-rekreativni klub Gradiška, biće održan u subotu, 7-og aprila.

Predsjednik kluba Aleksandar Raca rekao je da je za polumaraton i “fun run” trku do sada prijavljeno 425 takmičara iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Čilea. Što se tiče trke na 1000 metara, preko 200 djece prijavilo je učešće.

Raca je istakao da i ove godine očekuju zvučna imena poznata u svijetu polumaratona, kao što je pobjednica prošlogodišnjeg polumaratona u Gradišci, Lucija Kimani.

On je naglasio da su članovi Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška koji trče polumaratonske trke u zemljama okruženja i Prvi polumaraton u Gradišci, podstakli ljude da trče, bave se sportom, rekreacijom i zdravijim načinom života.

Direktor Gradiškog polumaratona Dejan Jakeljić rekao je da je cilj polumaratona da aktivira što više trkača u takmičenju i učešću, da upoznaju takmičare iz drugih zemalja, te bi se na taj način oživjela atletika u našoj Gradišci.

Jakeljić je dodao da u Gradišci ima jako malo polumaratonaca te da ih se desetak takmiči na zvaničnim trkama, ali ima dosta prijavljenih za “fun run” utrku na 5000 m, koja je odskočna daska za dalje bavljenje trčanjem i polumaratonom.

Drugi GBT polumaraton počinje u 9:30 časova, kada startaju najmlađi takmičari u trci na 1 000 metara, a polumaratonci koji će trčati dva kruga oko grada u ukupnoj dužini od 21 kilometar i 100 metara, kao i učesnici “fun run” trke na 5 000, startovaće u 10:00 časova.

Za najbolje polumaratonce i trkače na 5000 metara obezbjeđene su novčane nagrade, pehari, medalje i sponzorski paketi, a sva djeca koja će trčati mini utrku od 1000 m biće odlikovana medaljama.

Izvor : radiogradiska.net