Naslovna Info Prekinut štrajk upozorenja zaposlenih u UIO

Prekinut štrajk upozorenja zaposlenih u UIO

BANJALUKA – Štrajkački odbor Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje BiH donio je danas jednoglasnu odluku o prestanku štrajka upozorenja zaposlenih u ovoj upravi.

– Ovom odlukom Sindikat je pokazao opredijeljenost za dogovorno rješavanje spornih pitanja uz spremnost da olakša prekogranični saobraćaj robe i putnika, pri čemu imamo puno razumijevanje za korisnike naših usluga – saopšteno je iz UIO BiH.

Štrajkački odbor Sindikata UIO BiH održao je juče sastanak sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom na kome su ga upoznali o situaciji i djelovanju Savjeta ministara u okviru dva postavljena zahtjeva Sindikata.

Јedan od zahtjeva odnosi se na dinamiku usvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu. Ovaj zakon je uslov za primjenu osnovice za obračun plate u institucijama BiH za ovu godinu.

Štrajkački odbor Sindikata UIO BiH donio je 28. marta odluku o stupanju u štrajk, te su od 4. aprila štrajkovali od 12.00 do 14.00 časova, kako su najavili, do ispunjenja zahtjeva.

Izvor: SRNA