Naslovna Info Gradiška Predstavnici republičkih i gradskih institucija posjetili Udruženje “Duga” iz Gradiške (VIDEO)

Predstavnici republičkih i gradskih institucija posjetili Udruženje “Duga” iz Gradiške (VIDEO)

GRADIŠKA – Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu – 4. aprila, u prostorijama Udruženja roditelja djece sa autizmom “Duga” Gradiška posjetili su danas predstavnici republičkih i gradskih institucija.

Za pet godina djelovanja Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške postiglo je izvanredne rezultate, prvenstveno u obezbjeđivanju boljih uslova za život djece sa autizmom i druge djece sa poteškoćama u razvoju, te njihovih roditelja.

Saša Kasagić, predsjednik udruženja, kaže da je naišao na veliko razumijevanje lokalne i republičke vlasti i ovdašnjih kompanija.

„Prije pet godina počeli smo sa pružanjem usluge logopeda, a danas su našoj djeci na usluzi  četiri terapeuta, dva logopeda, psiholog i defektolog. Ovdje u dnevnom centru vodimo računa o 35 djece sa poteškoćama u razvoju, od kojih je njih dvadesetak sa autizmom“, rekao je Kasagić.

Predsjednik „Duge“ Saša Kasagić tvrdi da  zahvaljujući velikoj pomoći od strane gradske i republičke vlasti , Centra za socijalni rad Gradiška i nekoliko kompanija, djeca sa posebnim potrebama u Gradišci imaju najbolje uslove u cijelom regionu.  Osim vrhunskih stručnjaka koji rade sa djecom, u dnevnom centru se koristi najsavremenija oprema, kako bi se olakšao život djeci.

„Stalno pomjeramo granice, želja nam je da neprestano uljepšavamo život djeci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima. Da nije dobrih ljudi, ne bismo u tome uspjeli“, rekao je Saša Kasagić, nakon kratke posjete predstavnika nekoliko bosanskogradiških i republičkih institucija i kompanija.

Povodom 2. aprila, svjetskog dana osoba sa autizmom, Dnevni centar u naselju Hipodrom posjetili su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, odbornica Gradske skupštine Gradiška Snježana Gvozden, predstavnici Gradske uprave grada Gradiška, te preduzeća „Tikt manufaktura“, JKP „Vodovod“, Šumskog gazdinstva Gradiška, Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje  „Lepa Radić“ , Osnovne škole „Vasa Čubrilović“ i Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška.

Autor: Boško Grgić

Opširnije u video prilogu:

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.