Naslovna Info Gradiška Predstavnici Razvojne agencije, Zavičajnog muzeja i Turističke organizacije posjetili Koprivnicu: Cilj uspostavljanje...

Predstavnici Razvojne agencije, Zavičajnog muzeja i Turističke organizacije posjetili Koprivnicu: Cilj uspostavljanje saradnje ova dva grada

Predstavnici Razvojne agencije Gradiška, JU „Zavičajni muzej“Gradiška, te JU „Turistička organizacija“ grada Gradiška, u četvrtak 13. februara 2020. godine posjetili su grad Koprivnica, te tom prilikom prisustvovali sastanku sa predstavnicima Muzeja grada Koprivnice.

-Posjeta je imala za cilj uspostavljanje saradnje ova dva grada posredstvom njihovih institucija u budućim aktivnostima, koje se prije svega odnose na zajedničko apliciranje sa projektima, prema EU fondovima, prvenstveno iz oblasti kulture, kulturne baštine i slično – naveli su na Facebook stranici Zavičajnog muzeja Gradiška.

Definisani su dalji koraci saradnje, te su usaglašeni stavovi, da se već u toku ove godine zajednički aplicira u okviru nekog od Programa Evropske unije, koji ima za cilj promociju i podršku kulturnim aktivnostima.

-Posjetili smo i atelje gospodina Zlatka Kolareka u Hlebinama – naveli su na stranici.

Posjeta Galeriji slika “Sava Šumanović”

-Danas je, prilikom posjete Galeriji slika “Sava Šumanović” u Šidu dogovoreno gostovanje izložbe jednog od najznačajnijih srpskih slikara – napisali su na stranici.