Naslovna Kultura Predstavljene knjige“ Četverac bez kormilara“ i „Budi moje sklonište od tuge“ autorke...

Predstavljene knjige“ Četverac bez kormilara“ i „Budi moje sklonište od tuge“ autorke Stanislave Janjanin Njegovan

GRADIŠKA – U Kulturnom centru sinoć je održana promocija romana “Četverac bez kormilara“ i „Budi moje sklonište od tuge“ autorke Stanislave Janjanin Njegovan iz Gradiške.

Riječ je o književnim prvencima autorke, koji su svjetlost dana ugledali u septembru ove godine. Knjige je objavila Izdavačka kuća “Grafomarka” iz Laktaša. Prema riječima autorke, prvi je nastao roman “Četverac bez kormilara”, a nedugo za tim napisala je drugi roman, za koji je inspiraciju dobila nakon što je pročitala knjigu “Posljednje proljeće u Pariz” Jelene Bačić Alimpić, koja joj je jedan od knjiženih uzora.

-„Četverac bez kormilara“ donosi priču o četiri prijateljice, o ljubavi, braku, roditeljstvu, ,pogrešnim i pravim odlukama, a prvenstveno o prijateljstvu za cijeli život. Riječ je o pravom ženskom romanu u kojem će se prepoznati svaka žena, istakla je Stanislava Janjanin Njegovan, dodajući da nije na odmet da je pročitaju i muškarci kako bi bolje razumijeli žene.

Prema riječima autorke, drugi roman „Budi moje sklonište od tuge“, nastao je ubrzo nakon završetka prvog roman.

–Ovaj roman ima potpuno drugačiju tematiku, protkan je tužnim sudbinama napuštene djece I roditelja u potrazi za svojom izgubljenom djecom. On donosi priču o drugoj prilici za sreću i o skloništu od tuge koje svako od likova ovog romana pronalazi, objasnila je Njegovanova.

Autorka navodi da iako su u pitanju dva potpuno različita štiva, ono što im je zajedničko ,jeste da u svakom od njih mnogo emocija i mnogo ljubavi.

Stanislava Janjanin Njegovan kaže da je pisanje od djetinjstva bilo i ostalo njena prva i najveća ljubav, koja je krunisna sa ova dva romana.

Prema njenim riječima, trenutno piše svoj treći roman, koji će biti sasvim drugačiji od njenih prvenaca, a u planu joj je da napiše knjigu o svom nedavno preminulom ocu i njegovom rodnom selu .

Pored autora , na promociji je govorila Stanislavina prijateljica Dragana Lekić Šijan.

Nakon promocije u Gradišci i prvih pozitivnih reakcija na njene knjige, Stanislava Janjanin Njegovan planira da svoje knjige predstavi i u drugim gradovima RS.

KC Gradiška