Naslovna Kultura Knjige PREDSTAVLJENA KNJIGA “25 GODINA OD SMRTI PJESNIKINJE I BORCA RADMILE TATIĆ”

PREDSTAVLJENA KNJIGA “25 GODINA OD SMRTI PJESNIKINJE I BORCA RADMILE TATIĆ”

GRADIŠKA – Društvo književnika Gradiške oraganizovalo je večeras u Kulturnom centru u tom gradu promociju knjige “25 godina od smrti pjesnikinje i borca Republike Srpske Radmile Tatić”, autora Danila Karapetrovića.

Karapetrović je rekao da knjiga govori o mladoj pjesnikinji koja je poginula na oraškom ratištu 1993. godine kao dobrovoljac u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je istakao da je Radmila Tatić bila član gradiškog Društva književnika, koje vodi računa o svojim članovima, te istakao da je ovo društvo 2003. godine, povodom deset godina od Radmiline smrti, objavilo zbirku njenih pjesama.

-U knjizi koja je objavljena povodom 25 godina od njene smrti objavljen je dio njenih pjesama i književni prilozi. Ovom knjigom Društvo književnika želi da podsjeti na sve žene koje su učestvovale u ratu i majke čiji su sinovi dali život za Republiku Srpsku i slobodu – naveo je Karapetrović.

Član Društva književnika Gradiške Dušanka Majstorac, koja je i tetka Radmile Tatić, navela je da je Radmila pisala od djetinjstva, a da se u srednjoj školi učlanila u Društvo književnika.

Ona je dodala da je Radmila imala 28 godina kada je poginula i da je sačuvala sve njene rukopise, koji su kasnije posthumno objavljeni u zbirci pjesama.

SRNA, MOJA GRADIŠKA