Naslovna Kultura Izložbe Predstavljena izložba grafika pod nazivom „Intuicija“ autora Dimitrija Stankovića

Predstavljena izložba grafika pod nazivom „Intuicija“ autora Dimitrija Stankovića

GRADIŠKA – U izložbenom salonu Kulturnog centra sinoć je održana izložba grafika pod nazivom „Intuicija“ autora Dimitrija Stankovića.

Izložba predstavlja presjek radova nastalih u toku protekle tri godine na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci.

Ideja izložbe jeste upoznavanje sa grafikom kao posebnim jezikom u likovnom svijetu, odnosno insistiranje na grafičkoj tehnologiji kao primarnoj stvari pri nastanku svakog grafičkog lista.

Prema riječima Stankovića, izložba govori o drugim dimenzijama unutar nas samih, sveukupan skup misli, želja i osjećanja koji je konkretizovan unutar zadanog formata u grafičkom jeziku, u tehnici linoreza.

-Ono što mogu posjetioci da uoče, jeste da je svedeno sve na eksperiment, na savladavanje tog zanatskog, odnosno cijela tehnologija grafička koja mora da se ispoštuje i to mi je bio cilj, dok se poetika sama pojavi, kao i u svakodnevnom životu – rekao je Stanković.

Direktor Kulturnog centra, Željko Blagojević, pozvao je sve građane da u narednih 15 dana obiđu izložbu i vide šta je mladi autor želio da podijeli sa publikom.

-Kulturni centar večeras predstavlja, u oblasti izložbene djelatnosti, prvu samostalnu izložbu autora Dimitrija Stankovića, kojom nam je približio svoju likovnu tehniku i sa kojom je oplemenio naš prostor. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da je za svoju prvu izložbu izabrao naš Kulturni centar – istakao je Blagojević.

Svi zainteresovani posjetioci, mogu da obiđu izložbu u izložbenom salonu Kulturnog centra, koja će krasiti Kulturni centar u narednih 15 dana.

Izvor: KC Gradiška