Naslovna Kultura Predstava „Moj otvoreni um“ u Kulturnom centru

Predstava „Moj otvoreni um“ u Kulturnom centru

GRADIŠKA – Organizacija Genesis Project iz Banjaluke, ima čast pozvati Vas na novu pozorišnu predstavu „Moj otvoreni um“ koja će se održati u ponedeljak, 23.12.2019. godine, u dva termina u 12:00h i 14:30h u pozorišnoj sali Kulturnog centra u Gradišci.

Predstava će se igrati takođe i 24. 12. u terminima od 10:00h i 12:30h i 25.12. u terminima od 9:00h i 11:00h.

Pozorišna predstava „Moj otvoreni um“ ima za cilj da mlade upozna sa negativnim stranama predrasuda i stereotipa. Mladi ljudi uglavnom nisu svjesni svojih predrasuda, a i kada jesu, obično ih opravdavaju kao „prirodni” odgovor na predrasude drugih. Cilj koji želimo postići, obrazujući mlade ljude putem naše interaktivne pozorišne predstave, jeste povećati razumijevanje o potencijalnim prijetnjama koje proizilaze iz predrasuda i stereotipa. Pozorišna predstava traje 45 minuta a poslije nje slijedi aktivnost „Edukativna diskusija“, u trajanju od 45 minuta.

Realizacija projekta „Moj otvoreni um“ je moguća zahvaljujući donaciji UN IOM/USAID/BHRI, koja omogućava učenicima odabranih osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno pogledaju obrazovnu i zabavnu pozorišnu predstavu u opštinskim centrima kulture u Banjaluci, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Prijedoru i Laktašima. Predstava će, do kraja projekta, biti izvedena 30 puta i planirano je da je pogleda minimalno 2250 učenika.