Naslovna Kultura Predstava “Audijencija” u Banja Luci i Prijedoru

Predstava “Audijencija” u Banja Luci i Prijedoru

Čuvena predstava “Audijencija” u Gradskom pozorištu Jazavac (Pozorišna sala Obilićevo) 19. aprila i Pozorištu Prijedor 20.aprila.

Glavne uloge u predstavi tumače regionalne zvijezde Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević poznati po brojnim filmovima i serijama od kojih posebno treba izdvojiti Južni vetar, Ubice mog oca, Hotel Beograd, Branio sam Mladu Bosnu, Krugovi, Državni službenik, Kosti, Pevačica…. 


Ovo je treći put da se legendarni komad Vaclava Havela postavlja na scenu poslije 1981. godine kada su glavne uloge tumačili Danilo Bata Stojković i Petar Kralj i 1999. godine gdje su glumačku podjelu činili Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

“Velika je odgovornost kada igrate komad koji je sa velikim uspjehom već izvođen kod nas od strane velikih glumaca. Nama je to podstrek i nadamo se da smo napravili dobru ‘Audijenciju’ koja će se dugo igrati. Mi smo se spontano okupili bez velikih pretenzija i iz dosadašnjeg iskustva mi se čini da je to najbolji način za stvaranje. Zadovoljstvo nam je da radimo zajedno i radujemo se svakom nastupu. Siguran sam da ćemo ujedno i zabaviti publiku, ali i da će se ona veoma zamisliti”, izjavio je Miodrag Radonjić.


Reditelj predstave je Milan Nešković a produkcija Atelje 212 i Scena ASM.


Radnja ove tragikomedije se dešava u jednoj pivari i zasniva na dijalogu između radnika i direktora a sam tekst na duhovit način problematizuje kako se osjećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umjesto njih.


Dijalozi su puni komičnih situacija ali istovremeno ostavljaju dubok utisak i tjeraju publiku da se zamisli.


Organizator gostovanja je agencija Venturo iz Banja Luke a ulaznice za predstavu se mogu kupiti u Gradskom pozorištu Jazavac i Pozorištu Prijedor.