Naslovna Info Gradiška Predsjednik Gradskog odbora SNSD ZORAN ADŽIĆ: Biću kandidat za gradonačelnika Gradiške

Predsjednik Gradskog odbora SNSD ZORAN ADŽIĆ: Biću kandidat za gradonačelnika Gradiške

GRADIŠKA – Predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Gradiška Zoran Adžić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će ponovo biti kandidat ove partije za gradonačelnika Gradiške na ovogodišnjim lokalnim izborima, obzirom da je bio jedini predloženi kandidat od strane svih mjesnih i rejonskih odbora, Aktiva žena i Mladih socijaldemokrata, te da su taj prijedlog prihvatili svi stranački organi Gradske organizacije SNSD-a.

Adžić je istako da očekuje da će njegovu kandidaturu podržati i trenutni koalicioni partneri u lokalnoj vlasti, Ujedinjena Srpska, Demos, DNS i Socijalistička partija, te da vjeruje da se protekle i trenutne turbulencije u pojedinim strankama neće negativno odraziti na dalje zajedničko djelovanje koalicije.

-Mislim da ćemo veoma brzo krenuti u aktivnosti obezbjeđivanja šire podrške kandidatu za gradonačelnika Gradiške i normalno je da ćemo razgovarati sa svojim sadašnji koalicioni partnerima. Ono što je zaključak iz dosadašnjih razgovora je da nema dileme da će stranke koje čine lokalnu vlast u Gradišci podržati kandidata kojeg predloži SNSD kao najveća partija – naglasio je Adžić.

On je dodao da ga ne zanima kojeg će kandidata za gradonačelnika predložiti opozicija, da SNSD vodi svoju politiku i ima iskren odnost prema građanima i privrednicima Gradiške, te da će ići u fer i demokratsku borbu u namjeri da ubjedi birače da trenutna lokalna vlast treba da nastavi kapitalne projekte koje je započela.

Adžić je naveo da su, u okviru priprema za Lokalne izbore 2020. godine, krajem prošle godine obavili konsultacije u osam rejonskih i 52 mjesna odbora u kojima je omogućeno svim mjesnim odborima da predlože svoje kandidate za gradonačelnika Gradiške i kandidatsku listu za odbornike u gradskoj skupštini.

On je dodao da su organi Gradske organizacije SNSD utvrdili proširenu listu od 42 kandidata za odbornike u gradskoj skupštini, te da će Izvršni komitet SNSD Gradiška najkasnije do sredine februara izaći sa konačnom listom od 35 kandidata.

-Opređeljenje gradiškog SNSD-a je 2018. godine bilo da kandidujemo mlade ljude za Narodnu skupštiniu Republike Srpske i tako smo dobili tri poslanika koji žele da pomognu razvoj Gradiške i bore se za očuvanje Republike Srpske. I sada će naša lista za odbornike u gradskoj skupštini dominantno biti popunjena maldim ljudima, koji su prepoznatljivi u svojim sredinama – naglasio je Adžić.

On je podsjetio da je na Opštim izborima 2018. godine gradiški SNSD ostavario odlične izborne rezultate, ali da je analizom utvrđeno da od 52 mjesne organizacije očekivani rezultati nisu postignuti u 16, te da su željeli da osvježe svoje redove.

-U šest mjesnih organizacija smo proveli unutarstranačke izbore, a u deset su izabrani novi predsjednici ili ojačani novim mladim članovima. Time smo željeli da pošaljemo poruku građanima da je SNSD ozbiljna politička organizacija, koja hoće da sagleda gđe ima probleme i u spostvenim redovima – naveo je Adžić.

On je ocijenio da je Aktiv žena SNSD Gradiška imao veoma zapažene aktivnosti u 39 svojih mjesnih odbora, da su se bavili politikom, ali i aktivnostima koje imaju za cilj da prepoznaju i afirmišu ulogu žena u društvu, porodici, politici i privredi.

Adžić je dodao da je polovinom prošle godine započeta aktivnost priprema za smjenu generacija i unutarstranačke izbore u Gradskoj organizaciji Mladih socijaldemokrata, koji bi trebali da budu završeni u toku februara.

On je izrazio uvjerenje da će građani na ovogodišnjim lokalnim izborima ponovo podžati SNSD, te da smatra da se, i on kao aktuelni gradonačelnik i SNSD kao politička organizacija, mogu okrenuti nakon tri godine mandata i pokazati koliko su ostavili pozitivnog traga na cijelom području Gradiške.

Konferenciji za novinare Gradske organizacije SNSD Gradiška prisustvovali su i potpredsjednici Gradskog odbora ove partije Ognjen Žmirić i Zvjezdan Panić.