Naslovna Info PREDSJEDNIK GO DNS GRADIŠKA MALEŠEVIĆ: Imamo konkretne ideje kako zaposliti mlade, pomoći...

PREDSJEDNIK GO DNS GRADIŠKA MALEŠEVIĆ: Imamo konkretne ideje kako zaposliti mlade, pomoći mladim bračnim parovima i višečlanim porodicama!

Demokratski narodni savez u Gradišci ima listu od 35 kandidata za odbornike u Skupštini grada Gradiška.  Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza Gradiška i nosilac liste te stranke dr Dane Malešević za naš portal govori o očekivanjima od lokalnih izbora, odborničkoj listi u Gradišci, kao i programu koji DNS nudi…

INSAJDER: Kako teku pripreme za predstojeće izbore, kakva će biti struktura kandidata u pogledu starosne dobi, pola, nivoa obrazovanja?

MALEŠEVIĆ: Pripreme za Lokalne izbore 2020. teku prema planu. Formirali smo punu listu od 35 kandidata za odbornike u Skupštini grada Gradiška. Odbornička lista DNS predstavlja spoj mladosti i iskustva, najmlađi kandidat je 2001. a najstariji 1943. godište predsjednik Partije ujedinjenih penzionera u Gradišci. Na listi su i tri odbornika iz sadašnjeg skupštinskog saziva, 40% kandidata su žena, a prema školskoj spremi 55% su kandidati sa VSS i 45% sa SSS. 

INSAJDER: Na čemu će biti zasnovana vaša predizborna kampanja, koje su ključne poruke koje će te poslati biračima i koga podržavate za gradonačelnika?

MALEŠEVIĆ: DNS ima svoj put, nećemo se baviti drugim strankama. Nas zanimaju građani Gradiške i nadamo se da će oni prepoznati naš trud i rad, da će u našim kandidatima prepoznati one ljude koji će zastupati njihove interese u Skupštini grada Gradiška. Zajedničkim radom stvaraćemo bolje uslove za sve građane: omladinu, borce, penzionere. Nama je bitan svaki čovjek i borićemo se za svakog čovjeka. Na osnovu koalicionog sporazuma naša stranka će podržati dosadašnjeg gradonačelnika Zorana Adžića iz SNSD-a, te nastaviti saradnju na započetim projektima i razvoju grada Gradiška.

INSAJDER: Koje konkretne projekte će te podržati u daljem razvoju Gradiška?

MALEŠEVIĆ: Mnogi projekti su realizovani u saradnji sa našim koalicionim partnerom SNSD-om na poboljšanju infrastrukture, izgradnje domova kulture, sportskih objekata, te dječijih igrališta. Posebno se može istaći završetak gradnje gradske sportske dvorane u Gradišci, te završetak Doma kulture u Novoj Topoli i izgradanja novog objekta vrtića u Brestovčini, koji su jednim dijelom finansirani sredstvima Republike Srbije. U narednom period zajedno sa koalicinomim partnerom nastavljаmo sa poboljšanjem uslova života građana na području Gradiške, te započetim projektima na infrastrukturi izgradnjom kružnih raskrsnica i proširenja vodovodne mreže. 

INSAJDER: Kako planirate zadržati mlade na prostoru grada Gradiška?

MALEŠEVIĆ: Odlazak mladih je ozbiljan problem na širem području Republike Srpske. Mi planiramo predložiti da se mladim bračnim parovim poveća subvencije za kupovinu stambenog prostora i samim tim riješi jedan od osnovih problema. Poboljšanjem i rasterećenjem privrede i dovođenjem stranih investititora omogući će se zaposlenje za mlade. Predlažemo da se učenici srednjih škola stipendiraju, kao i da se razmotri mogućnost pomoći za višečlane porodice kroz nabavku školskog pribora. Pokušati naći način da se mladim visokoobrazovanim omogući obavljanje pripravničkog staža, a samim tim i da steknu radno iskustvo, kako bi bili konkurentni na tržištu rada. 

INSAJDER: Na koji način se može objezbjediti veća afirmacija Gradiške u širem okruženju?

MALEŠEVIĆ: Grad Gradiška ima veoma povoljan geografski položaj, a 50 000 stanovnika predstavlja značajan potencijal za razvoj i afirmaciju grada. Grad posjeduje infrastrukturu u oblasti obrazovanja, sporta, kulture, privrede i turizma. Jačanje turizma omogućuje odličan geografski položaj i poboljšanje putne infrastrukture, a posebno završetak asvaltnog puta za Mrakovicu. Brojna izletišta, arheološka nalazišta i prirodne ljepote omogućuju dalji razvoj turizma, dolazak brojnih gostiju omogući će veću afirmaciju Grada.

INSAJDER: U čemu je osnovna prednost kandidata DNS nad kandidatima ostalih političkih partija u Vašem gradu?

MALEŠEVIĆ: Razlika između nas i drugih je u tome što se mi bavimo potrebama ljudi, slušamo njihove sugestije i prijedloge. Svakodnevno sa ljudima na terenu pokušavamo da rješavamo probleme običnog covjeka, a evidentno je da se građani susreću sa sve većim problemima.

INSAJDER: Koji je izborni cilj DNS u Vašem gradu i koliko je on realno ostvarljiv?

MALEŠEVIĆ: Naš izborni cilj je preko 3.500 glasova, odnosno 4 do 5 odborničkih mandata. Na prošlim izborima smo u Gradišci bili druga stranka u vladujućoj kolaciji poslije SNSD-a, sa 3.366 glasova ili 12,84%, te očekujemo da ćemo i nakon lokalnih izbora biti druga stranka po zastupljenosti u lokalnom parlamentu i na taj način nastavljamo uspješnu realizaciju našeg programa na dobrobit građana Gradiške.