Naslovna Info Gradiška Predao se šef Carinske ispostave Gradiška

Predao se šef Carinske ispostave Gradiška

Tužilaštvo BiH je za Đurićem prije dva mjeseca raspisalo potjernicu, jer nije pronađen i uhapšen tokom velike združene akcije “Pandora”, u kojoj je uhapšeno više desetina lica iz svih krajeva BiH.

Nakon što se predao postupajućem tužiocu Dubravku Čampari, Đurić će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog i biće aktivirana mjera pritvora, koja je određena raspisivanjem potjernice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru akcije “Pandora”, Tužilaštvo vodi istragu protiv više desetina lica osumnjičenih za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i niz koruptivnih krivičnih djela u vezi sa nezakonitostima oko uvoza velikih količna robe, najčešće tekstila, u BiH.

Time je budžet BiH oštećen za višemilionske iznose, dok su počinioci ovih krivičnih djela na taj način ostvarili višemilionsku nezakonitu imovinsku korist.

Iz Tužilaštva BiH ističu da nastavljaju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u kojoj neće biti nedodirljivih osoba, te da se jačanjem regionalne saradnje, osumnjičeni za teška krivična djela, više neće moći sakrivati u zemljama regiona.

“Borba protiv organizovanog kriminala i koruptivnih krivičnih djela, jedan je od prioriteta u uspostavljanju vladavine prava na evropskom putu BiH”, navode iz Tužilaštva BiH.

Srna