Naslovna Specijal Poznati ličnosti koje mrze činjenicu da su – poznati!

Poznati ličnosti koje mrze činjenicu da su – poznati!

Ne može svako da podnese konstantno proganjanje od strane paparaca, nedostatak privatnosti i mira. Breme slave nije uopšte lako, pogotovo za neke poznate ličnosti. Mnogi od njih briljiraju na sceni, dok u privatnom životu biju bitku sa teretom koje im slava nameće.

306161_redklif-02reutersfoto-mario-anzuoni_f

Danijel Redklif

Zvezda serijala o Hariju Poteru vinula je ovog Britanca među zvezde. Po završetku sage o mladom čarobnjaku još više je dokazao svoj raskošni glumački talenat, nastupajući uglavnom u pozorišnim komadima. Mladi Redklif se iz petnih žila trudi da sačuva svoj privatni život od očiju javnosti. Ne koristi nijednu društvenu mrežu, Jednom prilikom izjavio je da poznati koji konstantno “tvituju” o svom životu ne mogu da očekuju privatnost, i da nije ni čudo što se posle “razvlače po novinama”. Koliko se izveštio u čuvanju svoje privatnosti, dokazuje i činjenica da je svoju vezu sa Erin Drejk uspešno krio skoro dve godine.

226104_dzoni-dep-foto-rojter_f

Džoni Dep

Glumac je jednom prilikom izjavio: “Bilo je interesantnih trenutaka, ali nikada se zapravo nisam navikao na tu pažnju i pritisak kojem sam bio izložen kao poznata ličnost.” Džoni nikada ne izlazi iz kuće osim ukoliko je to baš neophodno. On je shvatio da u današnje vreme deca na internetu mogu da pročitaju svašta o njemu, te da je jedini način da to spreči da se uopšte ne eksponira. Jedine izjave za medije daje kada je na pres konferencijama povodom promocije svojih filmova. Jednom prilikom je izjavio da ne može da shvati kako Bred Pit i Anđelina Džoli mogu da vode život pod tolikom lupom javnosti.

496673_dejv-capel01foto-ap_f

Dejv Čepel

Povodom ugovora u vrednosti od 50 miliona dolara koji mu je ponuđen za dve sezone svog šou programa, Čepel je samo odšetao sa snimanja i više se nije vratio. Šou je prekinut, a komičar se potpuno povukao i iz javnog života. Dejv je tvrdio kako se nije osećao dobro i prijatno što je zarađivao toliko novca dok ostali ljudi žive u oskudici. Jedno vreme je proveo u Africi, a po povratku u SAD zaobišao je Holivud u širokom luku, i povukao se na farmu u Ohajo gde živi mirnim životom. Od tada je dao svega par intervjua.

316970_20080225reutersmike-blakehollywooddi000886145_ff

Danijel Dej Luis

Veoma ekcentričan glumac, nešto poput Džonija Depa, oskarovac Danijel Dej Luis je od onih koji istinski preziru da budu pod budnim okom javnosti. On živi povučeno na svom imanju u Irskoj, a uprkos svom vanserijskom glumačkom talentu snima svega jedan film na svake tri godine, u proseku. Njegova osobenost ide do te mere da su neki glumci napštali snimanja zbog njegove, kako su rekli, “čudne prirode”.

420936_axel_f

Aksl Rouz

Frontmen benda “Guns ‘n’ Roses” ima običaj da potpuno nestane, i to na nekoliko godina, a onda se pojavi sa novim materijalom za album. Nekoliko godina bio je potpuno “ispod radara” medija. Svoj solo album “Kineska demokratija” spremao je punih 15 godina, a četiri godine pre objave istog, niko nije znao gde je i šta radi Aksl Rouz,. Čak ni bliski prijatelji.

496670_j-d-selindzer02foto-ap_ff

J.D. Salindžer

Pisac svetski poznatog dela “Lovac u žitu” apsolutni je šampion ove liste. Toliko da su čak njegovi prijatelji odbijali da daju bilo kakve izjave za medije. Jedine koje su znale mnogo o Salindžeru bile su njegova ljubavnica i njegova ćerka, ali su njihove priče bile toliko neobične da ih je javnost odbacila kao neistinite. Ukoliko su pak, istinite, onda otkrivaju zbog čega je pisac toliko držao do privatnosti. Jedna od tvrdnji njegove ćerke bila je i da je on pio urin. Druga je bila da se dopisivao sa “prijateljima” koji su bili mnogo, mnogo mlađi od njega. Bivša ljubavnica izjavila je da je imao bizarne seksualne fantazije i fetiše. Jedini put kada je bio blizu izjave za medije, bilo je kada je tužio autora koji je bez njegovog odobrenja izdao “lovca u žitu”. Kada su svi očekivali da će se oglasiti povodom toga, poslao je svoje advokate.

Preuzeto sa www.blic.rs