Naslovna Info Gradiška Poznati fotograf Cofa darovao 119 put krv: Ispratio doktoricu Cvjetković u penziju...

Poznati fotograf Cofa darovao 119 put krv: Ispratio doktoricu Cvjetković u penziju (FOTO)

GRADIŠKA – Poznati gradiški fotografi humanista Miodrag Živanović Cofa dao je svoj veliki doprinos obilježavanju odlaska u penziju dugogodišnje načelnice Odjeljenja transfuzije u Gradišci, dr Marije Cvjetković.

Cofa je darivao krv po 119. put i na taj način se svrstao u red najvećih humanista u Republici Srpskoj, kada je u pitanju davanje tečnosti koja spašava mnoge živote.

-Krv darujem trideset godina. Isto toliko se kroz davalaštvo družim sa doktoricom Marijom. Bezbroj je lijepih priča i anegdota ispričanih za te tri decenije. Doktorica Cvjetković se družila sa svima nama dobrovoljnim davaocima krvi i to generacijama nas. Zbog svih nas sa njom i nje sa nama, zbog svih onih koji su nekad darivali i svih nas koji danas darujemo krv, želim da uputim beskrajnu zahvalnost cjenjenoj dr. Mariji Cvjetković, rekao je ushićeno Cofa Živanović.

Na zanimljiv način Živanović doživljava darivanje krvi.

-Kada kažemo da darujemo poklon koji život znači, mi to bukvalno tako i mislimo, jer naši sugrađani svakodnevno trebaju krv i njene komponente kako bi izdržali do kraja svojeg liječenja. Ovo je vrijeme kada trebamo svi da se solidarišemo i pokažemo jedni drugima da možemo biti nečiji oslonac u najtežim danima. Zahvaljujem vam se doktorice što ste uložili sve svoje sposobnosti i godine života da odjel tranfuzije radi, napreduje i niže uspjehe, rekao je ne štedeći riječi i emocije Miodrag Cofa Živanović.