Naslovna Specijal Nauka i tehnologija POTPUNO PROMENJENA HERE NAVIGACIJA: Najbitnije je da Offline režim i dalje radi

POTPUNO PROMENJENA HERE NAVIGACIJA: Najbitnije je da Offline režim i dalje radi

Jedna od omiljenih besplatnih aplikacija za navigaciju posle Google Maps, HERE WeGo doživela je ozbiljne vizuelne i funkcionalne promene.

Ako niste neko vreme koristili HERE WeGo navigaciju, naslednika mega popularnih Nokia Here mapa, bićete iznenađeni da je sve potpuno promenjeno, uključujući i ikonicu aplikacije. Ono što je interesantno je da dobar deo stvari koje su bile najavljivane u beta verziji nisu uključene u ovo ažuriranje. Nova verzija aplikacije će vam tražiti jednu novu dozvolu – da kontroliše nosive uređaje: satove i pametne narukvice, zarad sinhronizacije sa podržanim dodacima.

Offline režim radi, 3D zgrade još uvek ne

Jedan od razloga popularnost HERE mapa je Offline opcija koja vam dozvoljava da preuzmete potrebne mape i onda koristite navigaciju bez aktivne Internet veze. Ovo je vrlo zgodno ukoliko na putu prolazite kroz zemlje u kojima je skup roaming, ili prosto ne želite da plaćate internet van svoje zemlje – opcija koju Google Maps ne dozvoljavaju. Iako je bilo najavljeno da će ova opcija biti izbačena u narednoj verziji, izgleda da su i tvorci aplikacije shvatili da je to jedna od opcija koja im je i donela popularnost, pa nisu hteli da razočaraju korisnike.

IZVOR: SAMARTLIFE / HERE WEGO