Naslovna Info Gradiška Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić: Na današnji dan 1945. godine,...

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić: Na današnji dan 1945. godine, naš narod se oslobodio od najvećeg zla u istoriji čovječanstva

GRADIŠKA – Na današnji dan prije 75 godina narod Gradiške je bio u istom stroju uz narod Moskve, Beograda, Londona, Vašingtona, a taj stroj su činili pobjednici nad Hitlerovom NJemačkom, Nezavisnom Državom Hrvatskom i ostalim silama zla – rekao je potpredsjednik Narodne skupšrine Republike Srpske, Denis Šulić, nakon polaganja vijenaca na spomen obilježja povodom 24 aprila. – Dana Grada Gradiške i 75. godišnjice oslobođenja Gradiške u Drugom svjetskom ratu.

-Gradiška je u slobodu koja je tada osvojena ugradila oko 15 hiljada života, dala je svog svakog četvrtog građanina, a neki od njih ni do danas nisu identifikovani. Gradiška je tu slobodu sačuval i u Odbrambeno – otadžbinskom ratu, a danas život u slobodi pruža svakom svom građaninu u našoj Republici Srpskoj – istakao je Šulić.

On je podsjetio da i 1918. i 1945. i 1992. godine narod Gradiške je bio svjestan da ne može živjeti bez slobode, zbog toga je naš Grad borbom osvajao, branio i čuvao slobodu!

-Danas je Dan našeg Grada kada se sjećamo svih onih koji su se borili za slobodu Gradiške. Današnji dan je posvećen i svima onima koji su radili na razvoju Gradiške u svim oblastima, onima koji su svoje znanje, rad, trud i želje ugradili da Gradiška danas bude ovako sjajna kakva jeste – naglašava Šulić.

Šulić navodi da je danas i Dan svih onih koji vole Gradišku, a siguran sam da su to svi njeni građani.

-Ne obilježavamo ga onako kako smo planirali ili zamišljali do prije nekoliko sedmica, ali ga obilježavama sigurni da je Gradiška izašla kao pobjednik iz još jedne istorijske bitke, ovaj put protiv virusa korona – rekao je Šulić.

Prema njegovim riječima disciplina Gradiščanaca je ovaj put omogućila da pobijedimo, a da bi pobjeda bila potpuna i da ovom protivniku ne dozvolimo da se vrati u borbu, moramo nastaviti biti disciplinovani, ostati kod kuće, da bi sačuvali svoje ukućane.