Naslovna Info Gradiška Potpisani ugovoru za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata (VIDEO)

Potpisani ugovoru za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata (VIDEO)

GRADIŠKA – U Gradišci su potpisani ugovori o izgradnji i rekonstrukciji devet individualnih stambenih objekata za izbjegla lica sa područja Republike Hrvatske.

Vršilac dužnosti Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Ljubo Ninković istakao je da su ugovori potpisani u okviru  potprojekta BH5, vrijednosti 400 000KM, a realizacija je planirana u maju naredne godine.

Ninković je istakao da je u 2020. godini u grad Gradiška, kroz razne projekte uloženo oko 2,5 miliona KM.

„Kroz Regionalni projekat stambenog zbrinjavanja izgrađena je stambena zgrada sa 32 stambene jedinice, a kroz projekat CEB2 još jedna zgrada sa isto toliko stambenih jedinica“, istakao je Ninković i dodao da je počela gradnja još jedne zgrade u Novoj Topoli, čime će biti omogućeno raspuštanje svih kolektivnih centara na području Gradiške.

Zamjenica gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić, istakla je da će grad Gradiška obezbjediti svu tehničku dokumentaciju i priključak na komunalne usluge.

„Na području Gradiške do sada je riješeno 75 individualnih stambenih objekata, 38 je izgrađeno, 23 se nalazi u toku izgradnje, dok je za 14 u toku pribavljanje tehničke dokumentacije“, istakla je Ilićeva i dodala da je danas ugovore potpisalo 9 korisnika za izgradnju, odnosno adaptaciju individualnih stambenih jedinica.

Među onima koji su danas potpisali ugovor o izgradnji stambene jedinice je i Snježana Sužnjević, izbjeglo lice iz Karlovca, koja je podstanar od 1995.godine. Istakla je da je zadovoljna što će napokon dobiti krov na glavom gdje će živjeti sa sinom i suprugom.

Video prilog:

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.