Naslovna Info Gradiška Potpisani ugovori o uređenja užeg gradskog jezgra

Potpisani ugovori o uređenja užeg gradskog jezgra

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je danas sa izvođačima radova ugovore vezane za infrastrukturno opremanje, a vrijednost projekata je milion i 53 hiljade konvertibilnih maraka.

Adžić je rekao da je riječ o četiri projekta od kojih su tri vezana za uređenje gradskog područja a jedan za mjesnu zajednicu Jablanica gdje je planirana izgradnja putne komunikacije sa Sjeverovcima čime bi se povezale lokalne uprave Gradiška i Kozarska Dubica.

Prema riječima Adžića planom uređenja užeg gradskog područja ugovori su potpisani sa „Kozaraputevi“ Banjaluka, Komunalnim preduzećem „Vodovod“ Gradiška, „Hidro-kop“ Banjaluka i zanatskom radnjom „Zoki“ Gradiška.

„Prvi ugovor se odnosi na uređenje više parkinga, jedan je prekoputa zgrade Gradske uprave, drugi iza Pošte, treći između ulica M.G.Nikolajeviča i Mihajla Pupina a četvrti je parking na Senjaku.  Drugi ugovor se odnosi na izgradnju dijela glavnog gradskog trga i sanaciju ulice Mladena Stojanovića a trećim ugovorm je planirano izvođenje radova na projektu „Integrisana vodovodna infrastruktura – Gradiška istok“ gdje smo putem finansijskog  mehanizma integrisanog razvoja dobili grant od 85.000 a ostalo su sredsta lokalne samouprave.“ rekao je Adžić.

Zoran Vasić, predstavnik firme „Zoki“ rekao je da su radovi na izgradnji glavnog trga već počeli i da je rok radova 30 dana. On je dodao da su u toku radovi u parku na Senjaku.

Goran Babić, rukovodilac operative preduzeća „Hidro-kop“ rekao je da je rok izvođenja radova za asfaltiranje planiranih parkinga u gradu 90 dana i dodao da su u toku pripremni radovi.

Dejan Gaković, direktor „Kozaraputeva“ rekao je da će ovo preduzeće asfaltirati dionicu puta Jablanica-Sjeverovci dužine 900 i širine 4 metra a da je rok izvođenja radova 30 dana.

Izvor: Radio Gradiška