Naslovna Info Gradiška Potpisani ugovori o stipendiranju 153 studenta u Gradišci

Potpisani ugovori o stipendiranju 153 studenta u Gradišci

GRADIŠKA – Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Gradiška za akademsku 2019/2020. godinu potpisali su danas Ugovore o stipendiranju sa načelnikom Službe gradonačelnika Gradiške, Goranom Subotićem.

Tim povodom, Subotić je naveo da je uslove konkursa ove godine ispunio 153 studenta i da je u budžetu Grada za stipendiranje i druge vidove pomoći studentima predviđeno 240 000 KM.

-Stipendije se dodjeljuju za četiri kategorije: studente sa prosjekom ocijena 8 i višim, po osnovu socijalnog statusa, studente koji su djeca bez jednog ili oba roditelja, civilne žtrve rata i invalidi ili djeca poginulih boraca Vojske Republike  Srpske i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, te studente prve godine fakulteta koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole – rekao je Subotić.

Isplaćuje se ukupno deset stipendija, u mjesečnom iznosu od 120 KM.

Korisnica stipendije Nataša Babić, student treće godine Pravnog fakulteta u Banja Luci i Nikolina Jojinović, sudent treće godine psihologije istakle su da im ova stipendija veoma značajna jer je to dokaz da se trud i rad cijeni i uvažava.