Naslovna Info Potpisan ugovor o drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema

Potpisan ugovor o drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema

KOZARSKA DUBICA- U opštini Kozarska Dubica danas je ozvaničen početak realizacije druge faze projekta “Rekonstrukcija vodovodnog sistema Kozarska Dubica”, čija je ukupna vrijednost 2.244.515 KM.

Ugovor, kojim su definisani predstojeći radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom području opštine Kozarska Dubica, te radovi na prespajanju u jedinstveni vodovodni sistem “Komlenac” naselja Draksenić, Demirovac, Gradina i Međeđa, potpisali su načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i direktor za tehnička pitanja u preduzeću “Integral inženjering” Laktaši Dragan Jevtović, u prisustvu predstavnika Ministarstva finansija Republike Srpske i opštinskih zvaničnika.

“Mi smo danas potpisali ugovor sa izvođačem radova, koji je izabran na međunarodnom javnom konkursu, a ja se nadam da će i vrijeme dozvoliti da poslovi što prije počnu i budu završeni u kraćem od projektovanog roka od 18 mjeseci”, rekao je Zlojutro novinarima.

On je podsjetio da je u Kozarskoj Dubici uspješno završena prva faza projekta “Komlenac”, zahvaljujući kojoj građani te opštine napokon piju zdravu vodu sa novog izvorišta.

“Danas smo razgovarali sa predstavnicima Ministarstva finansija i o mogućnostima da što prije započne i treća faza projekta, koja podrazumijeva izgradnju novog vodovoda sa Jezerina do Knežice”, potvrdio je Zlojutro.

On je naveo da su sve faze projekta izgradnje novog sistema vodosnabdijevanja u Kozarskoj Dubici ukupno vrijedne oko 12 miliona KM.

Šef tima za upravljanje projektom “Vodovod i kanalizacija Republike Srpske” i pomoćnik ministra u Ministarstvu finansija Radmila Mihić izjavila je da je Kozarska Dubica jedna od 24 opštine koje trenutno participiraju u tom projektu, koji je od strane Evropske investicione banke ocijenjen kao jedan od najbolje upravljanih projekata na Balkanu.

“Zbog velikih problema u vodosnabdijevanju, koje je opština Kozarska Dubica iskazala odmah na početku realizacije tog projekta, ova opština je jedna od prvih opština u kojoj započinje i druga faza realizacije, što je rezultat dobre saradnje i inicijative i dokazuje da je opština Kozarska Dubica potpuno svjesna svog problema u vodosnabdijevanju”, naglasila je Mihićeva.

Ona je navela da se od izvođača radova očekuje maksimalan kvalitativni nivo i poštovanje predviđenih rokova.

SRNA