Naslovna Info Gradiška Potpisan sporazum o formiranju skupštinske većine u Gradišci: Uz gradonačelnika Adžića 26...

Potpisan sporazum o formiranju skupštinske većine u Gradišci: Uz gradonačelnika Adžića 26 odbornika

GRADIŠKA – Predstavnici šest političkih stranaka potpisali su danas Sporazum o formiranju skupštinske većine Skupštine grada Gradiška.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Gradiška i novoizabrani gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da koaliciju čine sve političke organizacije koje su pružile podršku zajedničkom kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Gradiške  na izborima održanim u novembru ove godine.

Sporazum su, osim Adžića potpisali predsjednici gradskih odbora Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić, Demokratskog narodnog saveza Dane Malešević, Demosa Vladimir Janković, Socijalističke partije Ivica Lučka i Socijalističke partije Srpske Snježana Gvozden.

Adžić je istakao da je nastavljen kontinuitet skupštinske većine iz perioda 2016-2020. godine kada je formiran blok za izgradnju i razvoj grada Gradiška.

„Mislim da su građani to prepoznali, da smo bili u funkciji građana i privrednika. Pokrenuli smo niz aktivnosti, infrastrukturno opremanja čitavog područja lokalne uprave. Od decembra 2016. do decembra 2019. godine otvorili smo 2.200 novih radnih mjesta, a aktivirano je nekoliko novih privrednih subjekata. Kao lokalna uprava, stabilna skupštinska većina i koalicioni partneri u prethodne četiri godine pokazali smo političku stabilnost koja je mnogo značila za izvršnu vlast grada Gradiška kako bi se ostvarili veliki razvojni projekti“, rekao je Adžić i dodao da će skupštinsku većinu u naredne četiri godine činiti 26 odbornika koalicije koji će i dalje raditi u interesu privrednika i građana Gradiške na daljnjem razvoju Gradiške kao jednog modernog srednoevropskog grada.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Gradiška, Slavko Dunjić rekao je da ova stranka u gradsku skupštinu ulazi sa pet odbornika.

„Da smo veoma ozbiljna gradska uprava govori to da već sutra konstituišemo parlament i da ćemo već sutra usvojiti Nacrt budžeta što pokazuje da želimo dalje raditi i napredovati“, rekao je Dunjić.

Predsjednik Gradska organizacija Socijalističke partije Gradiška Ivica Lučka rekao je da da je prema izbornom rezultatu jasno vidljiva podrška svih potpisnika koalicije kandidatu za gradonačelnika i dodao da izvjestan kontinuitet rada prethodnog saziva skupštine.

Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza Gradiška Dane Malešević rekao je da izlazak iz koalicije na republičkom nivou nije uticao na lokalni nivo i da će DNS biti dio skupštinske većine jer se DNS zalaže za razvoj Gradiške, za bolji život i razvoj privrede kako bi omladina našla sebi zaposlenje.

Video prilog:

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.