Naslovna Info Gradiška POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI OPŠTINE I FONDACIJE “SOLIDARNIST” – Pomoć boračkim kategorijama

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI OPŠTINE I FONDACIJE “SOLIDARNIST” – Pomoć boračkim kategorijama

GRADIŠKA – Načelnik opštine Zoran Adžić, predstavnici Boračke organizacije Gradiška i Fondacije „Solidarnost“ potpisali su danas Protokol o zajedničkom finansiranju Programa pomoći boračkim kategorijama opštine Gradiška u 2018. godini.
U opštini Gradiška već deset godina pri opštinskoj boračkoj organizaciji djeluje i Fondacija “Solidarnost”.
Sredstva koja se prikupljaju namijenjena su za pomoć socijalno ugroženim boračkim kategorijama.
Sredstva iz Fondacije “Solidarnost,” već je koristio ratni vojni invalid Stevo Bijelić.
I ove godine namjerava da uputi zahtjev kako bi riješio jedan od problema.

-Pošto sam ja izrazio problem, jer imam kvar na motornim kolicima koja su mi neophodna da funkcionišem i da mogu otići do grada, apoteke, na utakmicu i kafu, naišao sam na njihovo razumjevanje – rekao je Bijelić.

Fondacija se finasira dijelom iz sredstava od boračkog dodatka i donacijama pojedinaca.

Opštinska uprava pored redovnih izdvajanja iz budžeta za boračku populaciju od 438.000 maraka, podržava i rad fondacije.

-52 hiljade maraka sredstava prikupimo mi boračkim izdvajanjima i opštinskim i sva ta sredstva se udružuju u program koji godinama ima svoj oblik – izjavio je predsjednik UO Fondacije “Solidarnost” Gradiška Milovan Gagić.

Načelnik Adžić istako je da potpisani protokol predstavlja nastavak sadarnje Opštine i fondacije „Solidarnost“ koja djelu u okviru Boračke organizacije s ciljem da se pomogne boračkoj polulaciji, posebno socijalno ugroženom kategorijama.

-Opština izdvaja 20.000 maraka što je za 67 odsto više nego 2016. godine. U svakom slučaju to su solidna sredstva, ali su zahtjevi za daleko višim sredstvima – naglasio je načelnik Adžić.

Osim jednokratnih pomoći fondacija finasira odlazak na banjsku rehabilitaciju, nabavku ogrevnog drveta, udžbenika i stambeno zbrinjavanje boraca.