Naslovna Info Društvo Postavljeni stacionarni radari u Gradišci

Postavljeni stacionarni radari u Gradišci

GRADIŠKA – Od 01. septembra 2021. godine počeo je s radom stacionarni radarski sistem na području grada Banjaluka. Kasnije su na red su došli i drugi gradovi, među kojima i Gradiška, gdje će biti postavljena četiri radara, dok će dva u Srbac.

Kako nezvanično saznaje portal “Moja Gradiška” stacionarni radari na području Gradiške postavljeni su u Novoj Topoli, Dubravama, na ulazu u grad kod benzinske pumpe West petrol, i u Kruškiku. Kada će ovaj sistem krenuti s radom još nije poznato.

Iz MUP-a su ranije podsjećali da je u okviru projekta “Unapređenje bezbjednosti saobraćaja upotrebom radarskih uređaja i primjenom savremenih tehnologija za evidentiranje prekršaja, prenos i obradu podataka o prekršajima” izvršena nabavku 100 stacionarnih radara i 10 presretača.

Stacionarni radari su u postupku postavljanja i instaliranja na području cijele Republike Srpske, a u skladu sa analizom stanja bezbjednosti saobraćaja i izvršenim procjenama definisana je raspodjela i dinamika instaliranja: PU Banjaluka – 25 stacionarnih radara, PU Bijeljina – 12, PU Prijedor – 10, PU Istočno Sarajevo – 9, PU Doboj – 12, PU Zvornik – 8, PU Trebinje – 7, PU Foča – 6, PU Gradiška – 6 i PU Mrkonjić Grad – 5 stacionarnih radara.

Izvor: Agencije, Moja Gradiška