Naslovna Info Gradiška Postavljena prva pametna klupa u Vidovdanskoj ulici u Gradišci

Postavljena prva pametna klupa u Vidovdanskoj ulici u Gradišci

GRADIŠKA – Uz širokopojasni Internet, u Gradiški bit će postavljena i tzv. Pametna klupa u Vidovdanskoj ulici, u sklopu Trga Čubrilovića.

Ovo je još jedan primjer da je Gradiška počela primjenjivati nove i sofisticirane trendove, te da se uz brojne kulturne manifestacije i infrastrukturne radove radi na modernizaciji grada što doprinosi ponajviše mlađoj populaciji.

Steora svu energiju crpi iz vlastitih solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, ne zavisi o vanjskim izvorima energije i nikad se ne gasi. S najvećim kapacitetom baterije na tržištu, 110Ah, Steora koristi duboke cikluse punjenja i pražnjenja kako bi optimalno koristila baterije tokom cijele godine. Pažljivo upravljajući potrošnjom energije, Steora ima autonomiju od 2 dana bez punjenja zimi i 5 dana bez punjenja ljeti.

Osvjetljenje 

Steora ima ugrađeno ambijentalno svjetlo koje se prilagođava dobu dana, godine i vremenskim uslovima. Klupa osvjetljava prostor u krugu od 2 metra, omogućujući korištenje bez obzira na vanjske izvore osvjetljenja.

Solarna energija 

Solarni paneli, razvijeni posebno za Steoru, stvaraju i do 110 W električne energije po satu. Smješteni su ispod površine za sjedenje, a veličinom i efikasnošću omogućuju maksimalnu iskoristivost sunčeve energije.

Punjenje uređaja 

Steora je opremljena samostalno razvijenim uređajima za bežično punjenje pametnih mobitela i satova novije generacije. Također, ima dva pametna USB priključka s izlaznom snagom od 10W, koji omogućuju brzo i sigurno punjenje mobilnih uređaja. 

Zaštita od vandalizma 

Steora je pričvršćena za pod i zaključana kako bi se spriječilo neovlašteno otvaranje. Instaliran je i sofisticirani sistem praćenja, koji omogućuje lociranje klupe u svakom trenutku.