Naslovna Info Gradiška POŠTAR MAHER ZA RIBE: Godinu otvorio ulovom smuđa teškog 10 kilograma

POŠTAR MAHER ZA RIBE:
Godinu otvorio ulovom smuđa teškog 10 kilograma

GRADIŠKA – Dalibor Šljivar iz Gradiške, inače poštar po zanimanju, prvih dana januara na Savi kod Gradiške ulovio je smuđa teškog 10 kilograma.

Kaže da je to rijetkost, jer ova vrsta ribe, kojoj je Sava stanište, u prosjeku dostiže mnogo manju težinu.

– Primjetio sam, kao i ostale kolege, ribolovci, da je porastom vodostaja Save ulov smuđeva mnogo bolji. Sada ove vrste ribe ima neuporedivo više nego prethodnih mjeseci, pa čak i godina. To tumačimo uticajem rijeke, povodnjem koji je očigledno donio i smuđeve iz Lonjskog polja i kanala u Hrvatskoj. Malo koji ribar se sada sa Save vraća bez bogatog ulova, upravo ove vrste plemenite ribe – rekao je Šljivar za Srpskainfo.

Ističe da mu je ulov smuđa od deset kilograma veoma važan i da predstavlja potvrdu njegove ribolovačke vještine.

– Imam i više drugih trofeja. Nedavno sam ulovio soma teškog 48 kilograma. Poslije radnog vremena, vikendom ili u dane praznika, često odlazim u ribolov. Koristim iskustva mnogih kolega, ali i ja drugima dijelim svoja saznanja o ribolovu na Savi, obližnjim manjim rijekama i jezerima – naveo je Šljivar, koji se na rijeci, sa udicom zabačenom u vodu, najbolje odmara i relaksira poslije napornih dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.